Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A szülővé válás az egyik legcsodálatosabb dolog a világon. És amikor közlik veled, hogy egyszerre több babát is üdvözölhetsz, az valami egészen hihetetlen érzés!

De el tudod képzelni, mit éreznél, ha azt közölnék veled, hogy egyszerre négy gyereket is köszönthetsz a világon? Nos, pontosan ez történt a 35 éves Jenny és férje, Chris Marr esetében, amikor novemberben elmentek az első ultrahangos vizsgálatra.

A leendő szülők eleinte aggódtak, amikor meglátták a furcsa kifejezést orvosuk arcán, úgyhogy Jenny megkérdezte, vajon van-e valami probléma.

„Megijedtem, hogy nem hallja a baba szívverését. De az orvos megnyugtatott, hogy a szívhanggal nincs semmi baj, csak éppen három van belőle. Teljesen ledöbbentünk, amikor közölte velünk, hogy három kisbabánk lesz.” – mondta a nő.

View this post on Instagram

Oh my #babybirds you make this #mommabird smile ear to ear. We were able to get some matching outfit pictures thanks to our wonderful friends @thriftygal48 and @brandikreppel and our one month pictures thanks to @hollyspray for the blanket. Our #nicu nurses are just the best and are always so incredibly helpful with my crazy picture taking. Hardy decided to help Henry out by giving him his fingers to suck on during the last few photos. The boys are doing excellent and all but Hudson are on room temperature air and no longer needing a heated bed. They are maintaining body temperature! This is amazing. We all had successful bottle feeds again today making mom and dad very proud. #marrquads #themarrthemerrier #nicuninjas #hudsonperry #henrywilliam #hardysmith #harrisonfoy #nicubabies #preemiebabies #identicalquadruplets #identicalquadrupletboys #newbornjourney

A post shared by Jenny Marr (@themarrthemerrier) on

Egy héttel később, amikor újabb vizsgálatra jelentkeztek, a technikus is teljesen zavarba jött, amikor elmondta, valójában négy babát várnak.

Mindkét szülő egyke gyerek volt, a családjukban nem volt példa még ehhez hasonló eseményre, ezért sokkolta őket a bejelentés.

„Azzal viccelődtem, hogy többet nem jövök vissza, mert legközelebb már azt mondják majd, hogy öt baba van. Teljesen ledöbbentünk.” – mondta Chris.

„Ez hihetetlen. Valószínűleg soha többet nem fordul elő ilyesmi a karrierem során. Azt mondtam nekik: vegyetek néhány lottószelvényt, mert annak az esélye, hogy ez megtörténik, körülbelül annyi, mint hogy valaki megnyeri a főnyereményt.” – nyilatkozott az orvos.

Az orvos, dr. Lauren Murray szerint annak az esélye, hogy egypetéjű négyes ikrek szülessenek körülbelül 1 a 11, vagy 15 millióhoz. Mindössze 72 dokumentált esetet találtak a szakirodalomban.

A leendő szülők megijedtek, amikor megtudták, hogy fennáll annak a kockázata, hogy az egyik magzat erősebb lehet, és megakadályozhatja a többit a fejlődésben.

Dr. Murray azonban megnyugtatta őket, hogy szerencsére minden rendben van: „semmi nem utalt arra, hogy aggódnunk kellene amiatt, hogy az egyik, vagy akár két vagy három magzat jelentősen kisebb lenne, mint a többi.”

A következő kihívást az ikrek világrahozatala jelentette a világjárvány idején. A kórházak rendre változtatták meg a szabályzatukat szerte Amerikában a koronavírus-járvány miatt. Ráadásul Jenny-nél 28 ás fél hét után beindult a szülés.

Azt mondta, ekkor (a terhessége alatt először) valóban a legrosszabbtól tartott.

Minden nehézség ellenére március 15-én Jenny, férjével és édesanyjával együtt végignézhette, ahogy a dallasi kórház orvosai sorra világra segítik mind a négy csecsemőt.

View this post on Instagram

Born at 28 weeks and 4 days the Marr quads arrived on March 15th. It was 5 weeks earlier than we had expected, and I was so worried that we would spend such a long time in the hospital. We had the most amazing nurses and doctors during our NiCU and Special Care stay. We made friends that will last a lifetime. Having babies during a global pandemic has been quite the experience. Everyone at Texas Health Presbyterian Dallas made us and our babies top priority for care and safety. I only hope that one day I can hug each of them and say thank you. Thank you for getting our sweet preemie babies into the world safely, for believing in them that they could exceed all expectations of such preterm babies. We never heard bad news, we never really had to worry, we welcomed into the world 4 healthy incredible babies. And now after just under 2 months they are all home. Thank you everyone for your prayers and love during this time. Now onto the next adventure of having them home and raising them into wonderful little men. We hope you’ll all continue on this journey with us. My sweet first babe, Zeke, I promise you that we are done bringing home babies. You are going to be so busy helping take care of these baby birds. You’re already so curious and worried and it is just the sweetest thing. #marrquads #themarrthemerrier #quadsquad #quadgoals #quadboys #identicalquads #identicalboys #goodnews #somegoodnews #somegoodnewswithjohnkrasinski @johnkrasinski @somegoodnews #identicalquadrupletboys #nicunursesrock #globalpandemic #coronababies #brothers

A post shared by Jenny Marr (@themarrthemerrier) on

A négyes ikrek (Harrison Foy, Henry William, Hudson Perry,és Hardy Smith Marr) alig három perc alatt jöttek a világra.

Az elsőszülött Harrison 2 fontot és 6 unciát (alig valamivel több, mint 1 kilót) nyomott születésekor, a következő testvér, Hardy 2 font 10 uncia volt, a harmadik, Henry 2 font 6,7 uncia, míg a legfiatalabb, Hudson, mindössze 1 font 15 uncia (907 gramm).

A szülők „madárfiókákként” emlegették őket, és csak kora májusban vihették haza őket, mivel koraszülöttek voltak, körülbelül 10 hétig speciális ellátásra szorultak, hármójuknak lélegeztetésre is szüksége volt.

Chris azt mondja, gyakran nehezükre esik megkülönböztetni egymástól a fiaikat.

„Mindannyiuknak vannak egyedi vonásaik. Amikor leülünk, és közelről szemügyre vesszük őket, tudjuk ki kicsoda, de távolabbról nézve teljesen egyformáknak tűnnek. Még szerencse, hogy Hudson egy kicsit kisebb és csendesebb, mint a többiek.” – mondta.

Majd hozzátette:

„Ez az egész időszak rendkívül szürreális volt, azt hiszem, később, amikor minden visszatér a normális kerékvágásba, ha majd visszatekintünk rá, úgy gondoljuk majd, hogy valóban őrületes időszak volt. Abban reménykedünk, hogy a történetünk és a kisfiaink épp akkora örömet hoznak mások életébe is, mint a miénkbe.”

A család életét Instagram oldalukon is nyomon követhetik az érdeklődők (profiljuk neve: themarrthemerrier).

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!