KezdőlapBulvárHogyan élj 50 évig tartó boldog, hűséges házasságban egy olyan világban, ami...

Hogyan élj 50 évig tartó boldog, hűséges házasságban egy olyan világban, ami tele van ármánnyal? A legendás Paul Newman és Joanne Woodward elárulja

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Paul Newman és Joanne Woodward szerelmi története bár sokak szerint mindössze egy romantikus irodalmi kötet, melyet annyiszor élhetsz át, ahányszor leemeled a polcról és újraolvasod, a fikciónak hitt idilli sztori mögött a színtiszta valóság áll.

Hogyan élj 50 évig tartó boldog, hűséges házasságban egy olyan világban, ami tele van ármánnyal? A legendás Paul Newman és Joanne Woodward elárulja
Fotó: Wikimedia.org

„Miért menjek ki a városba egy hamburgerért, amikor otthon sült vár?” – ezt a mindent elmondó, immár szállóigévé vált bölcs választ a legendás színész, Paul Newman adta, amikor arról kérdezték őt, hogyan tudott 50 évig hűséges maradni a feleségéhez, miközben bármelyik nőt megkaphatta volna. Paul Newman azonban nem kapott meg minden nőt, mindössze csak egyet, Joanne Woodward személyében, akit minden idők egyik legszebb és legtehetségesebb színésznőjeként tartanak számon.

A férj után a feleség véleményét is megkérdezték arról, szerinte mi áll a hosszú és boldog házasságuk mögött, Joanne Woodward pedig a következőképpen fogalmazott: „ahogy múlnak az évek, úgy halványodik a vonzalom, a szépség pedig tovaszáll… De képzeljétek csak el, milyen lehet egy olyan férfi felesége lenni, aki minden nap megnevettet! Ez egy igazi ünnep, egy véget nem érő szórakozás!” – érvelt a színésznő a Paul Newmanról adott interjújában.

Miközben Hollywood a visszhangos válásairól és a színes szerelmi kalandjairól híres, addig jó tudni, hogy még vannak olyan nagyszerű sztár-házaspárok, akik ezt a mérleget kiegyenlítik, akik nem sodródnak az árral, hanem ébren tartják azt a bizonyos lángot, mely egykoron fellobbant közöttük…

A szintén pokolian jóképű Paul Newman például szívesen mesél arról, hogyan szeretett bele feleségébe, Joanneba: mindössze 25 éves volt, amikor egy forró augusztusi napon, Manhattanben úgy döntött, elmenekül az elviselhetetlen hőség elöl, és belépett a casting-ügynöke légkondicionált irodájába. Amit ott és akkor megpillantott, az egész életét megváltoztatta! Álmaiban sem gondolta volna, hogy ily módon fog belebotlani élete szerelmébe, a lelkitársába, akivel egy fél évszázadot tölt majd együtt békében és boldogságban. Ugyanakkor, ugyanabba az irodába menekült a hőség elöl az ifjú és gyönyörű Joanne Woodward is, aki attól a perctől kezdve örökre fogva tartotta Newman szívét.

Hogyan élj 50 évig tartó boldog, hűséges házasságban egy olyan világban, ami tele van ármánnyal? A legendás Paul Newman és Joanne Woodward elárulja
Fotó: Flickr.com

Joanne kezdetben nem viszonozta Paul érzelmeit. Ellenkezőleg, meg volt győződve róla, hogy a férfi egyáltalán nem az esete. A sors azonban másodszor is összehozta őket, szintén New Yorkban, amikor a Picnic című romantikus drámában együtt kellett szerepelniük a Broadwayen. Ez a közös munka pattintotta ki a szikrát, mely később hatalmas lángra lobbant. Mindössze egyetlen dolog állt a boldogságuk útjába: Paul idő közben megnősült, és már volt egy gyereke.Joanne mindent elkövetett, hogy elfeledje Newmant. Megpróbált távol maradni a férfitól, hisz nem akarta tönkretenni a házasságát. Paul pedig mintaférjként töltötte be a családfő szerepét, és tagadta magában, ahogy csak tudta, a Joanne iránt érzett szerelmét.

Az elkerülhetetlen 1957-ben következett be, a Hosszú, forró nyár (The Long, Hot Summer) forgatásán, amikor a kettőjük közti kémia ismét erőre kapott, és fergeteges intenzitással tombolt. Amikor elkészült, a film óriási sikert aratott, és egy egész kontinens a szemtanúja lehetett kettejük „megjátszott” szerelmének. Az egymás iránti vonzalmuk annyira nyilvánvaló volt, hogy Newman feleségének, Jackie Witte-nek is szemet szúrt. Másnap közös beleegyezéssel aláírták a válókeresetet.

Miután már semmi sem állt a boldogságuk útjába, 1958 januárjában Paul és Joanne összeházasodtak, és európai nászútra mentek. Egyik napról a másikra lettek Amerika kedvencei: két csillag, ami egymás mellett ragyog, és fél évszázadon át elkápráztatja a mozivilág generációit. Színészi pályájuk és regénybe illő szerelmi történetük még ma is emberek millióit varázsolja el világszerte. Ahogy ölelkeztek, nevettek, csókolóztak és játszottak egymással, úgy festettek együtt, akár a tinédzserek, akik minden egyes nap újra beleszeretnek a másikba!

Paul Newman 2008 szeptember 26-án hagyta el ezt a világot, szeretett felesége karjaiban. Joanne Woodward elmondása szerint, a férje a következő szavakkal búcsúzott az élettől: „megtiszteltetés volt itt lenni!”.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet