KezdőlapBulvárIdőseknek és fogyatékkal élőknek segített a házimunkában, ezért plusz pontot kapott az...

Időseknek és fogyatékkal élőknek segített a házimunkában, ezért plusz pontot kapott az iskolában testnevelésből!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az iowai Alternative Learning Center középiskolában, mivel fennáll a lemorzsolódása veszélye, az oktatók fontosnak tartják, hogy kreatív módon ösztönözzék a tanulókat. Éppen ezért kitalálták, hogy azok a diákok, akik időseknek vagy fogyatékkal élőknek segítenek a ház körüli munkában plusz kredit pontot kapnak testnevelésből.

A segítő munkán kívül a hallgatók más szabadtéri tevékenységekben is részt vesznek, eljárnak úszni, horgásznak, de rendszeresen meglátogatnak különböző helyi vállalkozásokat.

A törvény szerint az iskolai év utolsó két hetén végzett önkéntes segítőmunka bekerül a tantervbe. A segítő munka a társadalomtudomány tanár, Tim Hizler ötlete volt néhány évvel ezelőtt.

“A diákokkal eljövünk ide azokhoz a személyekhez akik nehezen, vagy már egyáltalán nem tudják ellátni a házkörüli munkálatokat. Leveleket gereblyézünk, gazt irtunk, füvet nyírunk, kitisztítjuk az ereszcsatornát, attól függ, hogy mire van szükségük” – mondja Hizler.“A diákok általában az elején nem túl lelkesek, de ha bekapcsolódnak és elkezdik a kerti munkát, egyből motiváltak lesznek. Szeretnek segíteni az embereken, és mindig jó érzéssel tölti el a viszontlátás öröme. Jelenleg 13 háztartásban segítünk rendszeresen” – tette hozzá.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet