Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Hagyd a múltat a múltban. Ne akarj minden áron ragaszkodni egy bizonyos helyzethez vagy egy bizonyos személyhez. Ha túlságosan sokáig időzöl egy életszakaszban, akkor nem leszel képes átlépni egy másikba, amelyből új értelmet és örömet szerezhetnél.

Természetesen mondhatod azt, hogy nem lépsz tovább, amíg meg nem értetted, miért vesztette el az értelmét mindaz, ami korábban fontosnak és sérthetetlennek tűnt. Ez a hozzáállás azonban csak arra jó, hogy megfosszon téged és a szeretteidet minden energiától.

Minden mulandó, és meg kell tanulnunk hátrahagyni a múltat, bármilyen nehéz legyen is ez. Minden, amit a világban látunk, azt tükrözi, ami a szívünkben végbemegy. Csak úgy tudsz helyet adni a lelkedben az új benyomásoknak, ha megszabadulsz azoktól az érzésektől, amelyek csak felőrölnek belülről.

Szabadítsd fel magad a múlttól. Hagyd magad mögött. Ne feledd, hogy senki sincs védve a vereségtől. De csak az számít, hogy tovább tudj lépni.

Ne várj ezért semmit cserébe, ne várd, hogy valaki értékelni fogja a próbálkozásaidat és az érzéseidet. Ne ragaszkodj ugyanazokhoz a gondolatokhoz, ne gondolj arra, amit elveszítettél – ez csak megmérgezi az életedet.

Nincs annál veszélyesebb dolog, mint, ha nem ismered be önmagad előtt, ha egy kapcsolatnak vége van, vagy, ha folyton halogatod egy döntés meghozatalát a megfelelő pillanatra várva.

Ahhoz, hogy a nulláról kezdhesd újra, le kell zárnod a régi fejezetet. Nem büszkeségből, vagy gyengeségből kell így tenned, hanem mert ez egészen egyszerűen már nem az életed része. Gondolj arra, hogy mindazon, ami elmúlt, már nem tudsz változtatni. Noha banálisan hangzik, nagyon fontos, hogy tudatosítsd ezt magadban.

Ne a múltban élj, hanem a jelenben!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!