Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!

Bud Spencer, eredeti nevén Carlo Pedersoli, olasz úszó, vízilabdázó és színész, aki leginkább a Piedone-filmekkel, spagettiwesternekkel és a Terence Hill-lel közös filmjeivel vált igazán ismertté világszerte.

Művésznevét, amelyen ma mindenki ismeri, 1967-ben vette fel az első tengerentúli filmje forgatása közben, a Bud az egyik kedvenc sörmárkája neve (Budweiser), a Spencer név pedig kedvenc színészére, Spencer Tracyre utal. Ez a film (Isten megbocsát, én nem!) azért is fontos, mert ebben szerepeltek először közös jelenetben Terence Hill-lel (eredeti nevén Mario Girotti).

A híres színésznek 3 gyermeke született, egy fia, Giuseppe Pedersoli, aki most 60 éves, és két lánya, Cristiana Pedersoli, akinek édesapja a Cri Cri becenevet adta, 59, Diamante (becenevén Didda) pedig 49 éves. Bár családapaként nem mindig tudott elég aktívan részt venni a gyerekei életében a munkája miatt, amikor otthon volt, minden idejét velük töltötte.

Az évek során mindkét lánya gyönyörű nővé vált, Cristiana művész, festőként és szobrászként is alkot, ugyanakkor életrajzi könyvet is írt édesapja életéről, ami magyarul Apám, Piedone címmel jelent meg. Azt mondja, mind a mai napig közel érzi magához az édesapját, akit mindig is csodálatos embernek tartott.

Cristiana két gyermek, Sofia és Nicoló édesanyja.

Diamante színésznőként kezdte pályafutását, Diamy Spencer művésznéven, de ma már lakberendezőként dolgozik. Fia, Sebastiano Pigazzi, szintén követte a családi hagyományt, és belőle is színész lett.

A Bud Spencer filmek Magyarországon mindig is különösen nagy népszerűségnek örvendtek, és 2017-ben a színész még szobrot is kapott Budapesten, a Corvin sétányon. A szoboravatáson a 2016-ban elhunyt színész két lánya, Cristiana és Diamante is részt vett.