KezdőlapBulvárII. Erzsébet királynőt nagyon megviselte, hogy Harry és Meghan Markle elhagyta a...

II. Erzsébet királynőt nagyon megviselte, hogy Harry és Meghan Markle elhagyta a királyi családot

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy őfelségéhez közel álló forrás szerint II. Erzsébet királynőt nagyon megviselte Harry herceg és Meghan Markle döntése, hogy eltávolodnak a királyi családtól, hogy új életet kezdjenek.

A Sussex házaspár 2020-as bejelentése után a királynő csúcstalálkozóra hívta a királyi családot Sandringham kastélyába, hogy megvitassák Harry és Meghan jövőbeli helyzetét a családon és a monarchián belül. A találkozón az uralkodó gyors és végleges döntést hozott – Sussexék visszaléphetnek a brit királyi család magas rangú tagjaként eddig ellátott szerepüktől, de ez azt jelenti, hogy egyben minden előjogukról is lemondanak.

Nyilatkozatában a királynő megköszönte nekik addigi odaadó munkájukat, és kiemelte, hogy különösen büszke Meghanre.

„Az egész családom abban reménykedik, hogy a mai megállapodás lehetővé teszi számukra egy boldog és békés új élet felépítését” – tette hozzá az uralkodó.

Most azonban egy új könyvben fény derült a néhai királynő valódi érzéseire. Katie Nicholl újságíró The New Royals című könyvének nemrég a Vanity Fairben megjelent kivonatában arról számol be, hogy a királynő egy közeli barátjának állítólag elárulta, mennyire kimerítette és elkeserítette őt ez a döntés.

„Mélyen meg volt bántva, és azt mondta nekem: Nem tudom, nem érdekel, és nem akarok többet erre gondolni” – mondta Nicholl szerint a királyi családhoz közel álló forrás. A királynőt állítólag az is elszomorította, hogy csak nagyon keveset láthatta dédunokáit, Archie-t és Lilibetet. Az is rosszul esett neki, hogy Harry herceg és a családja nem csatlakozott hozzá a Balmoralban tartott éves „pizsamapartin”, amit őfelsége az unokái és a dédunokái számára szervezett.

A könyv ugyanakkor a Sussex házaspár legutóbbi, igencsak kínos találkozásáról is beszámol Károly királlyal és Kamilla királynéval. Harry herceg állítólag azt javasolta, hogy kérjék egy közvetítő segítségét a köztük lévő konfliktusok rendezésére. Károlyt látszólag meglepte az ötlet, Kamilla pedig állítólag még a teáját is kiköpte döbbenetében.

„Kamilla azt mondta Harrynek, hogy ez nevetséges, és hogy ők egy család, és megoldják maguk között” – tette hozzá egy bennfentes.

Harry és Meghan majdnem három hétig az Egyesült Királyságban tartózkodott. Eredetileg egy jótékonysági körút miatt utaztak oda, de a királynő halálakor meghosszabbították az útjukat. Szeptember 8-án Londonban kellett volna részt venniük a WellChild díjátadón, de Harry azonnal Balmoralba sietett, amikor megtudta, mennyire súlyos a nagymamája állapota.

Harry sajnos már nem tudott elbúcsúzni a királynőtől, csak a halála után érkezett meg a kastélyba. Szeptember 19-én a család többi tagjával együtt Sussexék is részt vettek a temetésen, és Meghan egy ponton a könnyekig meghatódott a szertartás alatt.

A gyerekekre az elmúlt hetekben Meghan édesanyja, Doria Ragland vigyázott a pár kaliforniai otthonában, de Sussexék a napokban visszatértek az Egyesült Államokba, így a család újból együtt lehet.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet