KezdőlapBulvárKeanu Reeves elvesztette a lányát és a feleségét - 22 évvel később...

Keanu Reeves elvesztette a lányát és a feleségét – 22 évvel később még mindig hordozza a fájdalmat

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A rajongók évek óta az egyik legkedvesebb színészként tartják számon az 57 éves Reevest, aki minden hírnév ellenére is alázatos maradt.

Ha van valaki Hollywoodban, aki megérdemli azt a szeretetet, amit kap, akkor az Keanu Reeves. A rajongói már hosszú évek óta úgy tartják számon őt, mint az egyik legkedvesebb sztárt, de az 57 éves színész a hírnév ellenére is a mai napig alázatos maradt. Egy cikk egyszer még azt a 11 dolgot is összegyűjtötte, ami a „valaha volt legjobb emberi lénnyé” teszi a színészt. Ebben olyan apró, de szívből jövő gesztusok szerepeltek, mint például az, hogy mindig szívesen pózol egy-egy képhez, ha valaki megkéri rá, és mindig tisztelettel bánik a rajongóival. De az igazán nagyszerű dolgok benne az olyan mindennapos kedves gesztusok, mint amikor gondolkodás nélkül átadja a helyét a metrón, vagy titokban pénzt adományoz egy gyerekkórháznak. Keanu Reeves valóban az emberség mintapéldája, és ettől csak még inkább megszakad a szívünk, ha megismerjük tragédiákkal teli múltját.

Kevesen tudják, hogy a John Wick kemény karaktere mögött álló férfi életében egyik szívfájdalom a másikat követte, és neki nem volt más választása, minthogy megpróbálta feldolgozni a veszteséget és fájdalmat. Először a legjobb barátját veszítette el, majd a kislányát, és végül élete szerelmét is.

A szerencsétlenségek sora 1993-ban kezdődött, amikor River Phoenix, egy feltörekvő színész, Joaquin Phoenix testvére és Reeves legjobb barátja, meghalt kábítószer-túladagolásban, mindössze 23 éves korában. Hirtelen halála nagy hatással volt Reevesre, akinek évekbe telt feldolgozni barátja halálát. Aztán 1998-ban megismerkedett Jennifer Syme színésznővel, és azonnal egymásra találtak. A színésznő 8 évvel volt fiatalabb nála, de úgy tűnt, egymásnak lettek teremtve.

Egy éve voltak együtt, amikor Syme teherbe esett, de a pár boldogsága rövidéletű volt. Kislányuk, Ava, halva született 1999 karácsony estéjén. Ahelyett, hogy együtt ünnepelhették volna az új életet, a gyász időszaka következett, amit a pár nem tudott közösen feldolgozni. Syme és Reeves nem sokkal lányuk temetése után szakítottak, hogy egyénileg próbálják meg feldolgozni a tragédiát. Annak ellenére, hogy a kapcsolatuk véget ért, továbbra is erős volt köztük a kötelék, és a legjobb barátok maradtak. De 2001-ben Keanu másodszor is elveszítette a legjobb barátját, amikor Syme életét vesztette egy tragikus autóbalesetben.

„A gyász megváltoztatja az alakját, de soha nem ér véget” – mondta a színész a Daily Mail szerint. „Az emberek abban a tévhitben vannak, hogy meg lehet küzdeni vele, és azt mondani: elmúlt, jobban vagyok. De tévednek. Amikor az emberek, akiket szeretsz, elmennek, egyedül maradsz. Hiányzik, hogy részese lehessek az életüknek, és ők is az enyémnek. Kíváncsi vagyok, milyen lenne a jelen, ha itt lennének – mi mindent tehettünk volna meg együtt. Hiányoznak azok a nagyszerű dolgok, amikben soha nem lehet részem. A fenébe is! Ez nem fair. Az egész annyira abszurd. Nem tehetsz mást, minthogy abban reménykedsz, hogy a gyász megváltozik, és ahelyett, hogy fájdalmat és zavarodottságot éreznél, újra együtt lehettek az emlékeidben, és, hogy vigaszban és örömben is lesz részed a veszteség mellett.”

Úgy tűnik, Reeves sokat gondolkodott a halálról, tekintettel a szívszorító veszteségekre, amelyeket élete során el kellett szenvednie. A The Late Show házigazdájával, Stephen Colberttel készített interjú során a sztár a műsor házigazdáját és a közönséget egyaránt elnémította, amikor Colbert megkérdezte: „Szerinted mi történik, ha meghalunk, Keanu Reeves?” A színész erre a következő választ adta: „Azt tudom, hogy hiányozni fogunk azoknak, akik szerettek.”

Ennek a mondatnak a súlya elég volt ahhoz, hogy a közönség elcsendesedjen, és elgondolkodjon azon, milyen tragikus múltat hordoz magában Keanu Reeves. A színész ennek ellenére nem adta fel a reményt, hogy megtalálja a boldogságot.

A Parade-nek adott interjú során elmondta, hogy a tragédiák fordulópontot jelentettek a számára, és ettől csak még inkább értékeli az életet. „Nem akarok menekülni az élet elől. Ismerem a szépségét” – mondta. Arra a kérdésre, hogy megváltoztatta-e valamiben a veszteség, a sztár így válaszolt: „Próbálok kevesebbet lenni egyedül. De ez igazi küzdelem. Szeretnék megházasodni. Szeretnék gyerekeket. De ez a hegy csúcsa. Először meg kell másznom a hegyet. Megteszem. Csak egy kis időre van szükségem.”

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet