KezdőlapBulvárKitört a botrány Rubint Réka és a balettművészek között: „Egy szakmailag nulla...

Kitört a botrány Rubint Réka és a balettművészek között: „Egy szakmailag nulla edző profi táncosoknak tartson edzést?”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Kitört a háború Rubint Réka és az Operaház egyik balettművésze között, aki azt nehezményezi, hogy a Magyar Állami Operaház jövőre Schobert Norbi feleségével tervez programot a balettművészeknek.

A Magyar Állami Operaház jövő tavasszal “Rubint Réka rekreál – Nőnapi ajándék az Operából” címmel tervez különleges edzést az operaház balettművészeinek, a hír hallatán a balettszakma egy emberként fogott össze Schobert Norbi felesége, Rubint Réka ellen.

Az Operaház egyik balettművésze és szólótáncosa, Juratsek Julianna a program láttán annyira kiakadt, hogy egy nyilvános Facebook-posztban mondta el véleményét a programról, és annak meghívottjáról.

“Kérdem én, hogyan lehet, egyáltalán hogyan fordulhat elő, hogy egy szakmailag nulla „edző” profi táncosoknak tartson edzést? Hogyan vetődhet fel ilyen beteg ötlet? Esetleg ez csak egy vicc?… de még annak is rossz! De nem vicc! Ez teljesen komoly!” – írta Juratsek Julianna balettművész bejegyzésében, aki posztja bekezdésénél hozzátette: “Mikor azt gondolom,hogy nincsen lejjebb… de mindig van!”

A balettművész bejegyzése alatt számos kollégája osztozott véleményén. A bejegyzés alá Rubint Réka férje, Schobert Norbi is reagált.

“Mivel közös ismerőseink vannak, fájdalommal olvastam sorait. Nem értem egy ilyen csinos, szakmailag elit Nő, hogy beszélhet így a Feleségemről? Ő egy ikon. Sehová sem akar menni. Hívják. Hívták. Amit képvisel az hit, sport, szeretet, szemlélet. Mind edzői, mind oktatói TF-végzettséggel, 25 év múlttal és szakmájának legnagyobb ismertségével, elismertségével rendelkezik. 10 millió magyar tudja a nevét és mégis alázatos ember maradt. Részéről mindegy az Operába, Sportcsarnokba, vagy a Paksi Atomerőműbe hívják. Fáj az írása. Mintha a Whiskysről, vagy Escobarról írna. Otromba, alaptalan, erkölcstelen, lenéző. Én kérek elnézést egy háromgyerekes Anya nevében. Akkor sem írhatna így senkiről, ha Ön a moszkvai társulat alapítója lenne. Lehet szakmailag összezárni” – jegyezte meg Norbi.

Természetesen válasz is érkezett Norbi hozzászólására, a balettművész elmondta, csodálja Rubint Rékát, azért, amit az elmúlt években elért, de nem tartja jó ötletnek, hogy az ország fitneszladyje balettosoknak tartson tornát.

“A profizmus ott kezdődik, hogy tudunk, tudjunk nemet mondani! (…) A kritika, amit megfogalmaztam, az nem Réka anyaságáról szólt, pusztán szakmai észrevétel! (…) Azt gondolom, hogy az a fajta mozgásvilág, amit Réka képvisel nem való egy művészeti központba, sőt semmilyen művészeti létesítménybe! Persze ha ez egy családi nap lesz, akkor semmi gond vele, bár az operaházi nagy zenekari kíséret egy kissé túlzás. Véleményem nem Réka személye, hanem a program koncepciója ellen szólt” – állt a válaszában.

A szólista ellenérzéseit megírta az Operaháznak is, ahonnan azt a választ kapta, hogy a sokszínűség és az Eiffel Műhelyház minél szélesebb körben történő népszerűsítése érdekében találták ki a Rékával közös programot és a meghívást senkinek sem kötelező elfogadnia.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet