KezdőlapBulvárLustasággal vádolta a 12 órát dolgozó terhes nőt a családja, mert „nem...

Lustasággal vádolta a 12 órát dolgozó terhes nőt a családja, mert „nem teljesíti a kötelességét feleségként”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az Illinois államban élő nő napi 12 órát dolgozik, további 2 órát ingázik, főz és vezeti a háztartást, mindezt terhesen, első gyerekét várva, de a családjának ez mégsem elég. Férje, édesanyja, anyósa, sőt, az egyik barátja is azzal vádolják, hogy „nem gondoskodik” a férjéről, aki otthonról dolgozik. A férfi a saját és a felesége édesanyjának is arról panaszkodott, hogy a nő nem végez elég házimunkát. A panaszok hallatán még a nő egyik barátja is igazat adott a férjnek, és az online feministákat okolta, amiért „elfeledtetik vele feleségi kötelezettségeit”.

A leendő édesanya a Reddit-en osztotta meg történetét, és arra volt kíváncsi, mások szerint rosszul tette-e, hogy megmondta az anyjának és az anyósának, hogy nem a férje bébiszittere.

A nő így mesélt a történetéről: „Az anyósom és az anyám rossz feleségnek neveztek, amiért nem gondoskodtam megfelelően a férjemről. Azt állítják, hogy az én feladatom főzni és takarítani. Anyám azt is indokoltnak látja, hogy az anyósom beleavatkozott az itthoni ügyeinkbe. Azt mondja, nem vagyok megfelelő háziasszony. A férjem ma arról panaszkodott az anyámnak, hogy túl lusta vagyok, hogy már egy hete nem főztem rendes ételt, és csak könnyű gyorsételeket főzök. 12 órás munkaidőben dolgozom terhesen, míg ő otthonról dolgozik. Az én munkahelyem 2 órás autóútra van az otthonunktól. Napi 14 órában vagyok távol otthonról, és túlterhelem magam, miközben ő nem tesz semmit a ház körül, és a ritka alkalmakkor, amikor mégis segít, mindig az arcomba vágja, miközben lustának nevez, és panaszkodik az én anyámnak meg az övének.”

A nő anyósa még azt is felvetette, hogy a fia lefogyott, mióta összeházasodtak, és, ha tudta volna, hogy ennyire rossz feleség lesz, soha nem engedte volna meg, hogy a fia elvegye őt. Sőt, még a nő egyik barátnője is a férj védelmére kelt, mondván, hogy tudnia kellene, hogy erre vállalkozott feleségként, és felelősséget kellene vállalnia, amikor nem teljesíti feleségi kötelezettségeit.

„Azt mondta, hagyom, hogy az online feministák a gondolataimba férkőzzenek, és elfelejtettem, milyen egy igazi feleség, meg, hogy milyen szemétség a részemről, hogy lázadni próbálok a férjem ellen, és közben megsértem az anyósomat és az anyámat.” – írta a nő.

A legtöbb hozzászóló neki adott igazat, és sokan egyetértettek abban, hogy a nyomás, amit a családja gyakorol rá irreális és kegyetlen. Az egyik hozzászóló azt írta: „Ha ezt akarja, elég pénzt kell keresnie ahhoz, hogy te otthon maradhass, és megtehesd mindezt, és akkor is csak úgy, ha te is beleegyezel. Hasonló beszélgetésem volt a férjem nagymamájával. Felbosszantotta, amikor azt mondtam, hogy nem szeretek állandóan főzni, és azt kérdezte, akkor ki fogja elkészíteni a vacsorát? Mire én azt mondtam, hogy ő (a férjem) is tud főzni. Mindketten teljes állásban dolgozunk, szóval nem értem, honnan veszi, hogy nekem háziasszonynak kellene lennem.”

„Férfiként elborzaszt ez a helyzet. Ez csak rosszabb lesz, ha a baba megszületik. Elvárják majd tőled, hogy anyaként 100%-ban minden munkát te végezz el. Én a helyedben alaposan elbeszélgetnék a férjeddel, esetleg párterápiát is kipróbálhattok.” – írta egy férfi hozzászóló.

Egy harmadik Reddit felhasználó is megvédte a nőt: „Nem az 1950-es években vagyunk, és ha valóban annyira éhezik, tökéletesen képes rá, hogy felemelje a lusta hátsóját, és főzzön valamit! A viselkedése és a lustasága szégyenletes, és sajnálom, hogy ilyen ember a férjed, és azt, hogy a családodnak ilyen nőgyűlölő nézetei vannak.”

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet