KezdőlapBulvárMásodik gyermekét várja Katalin hercegnő és Vilmos herceg

Második gyermekét várja Katalin hercegnő és Vilmos herceg

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Második gyermekét várja Katalin hercegnő és Vilmos herceg: első terhességéhez hasonlóan a cambridge-i hercegnőt ezúttal is súlyos reggeli rosszullét miatt kezelik – közölte a királyi hivatal.

vilmos_herceg

A Clarence House hétfői közlése szerint a házaspár és családjaik is “nagyon boldogok” a baba érkezése miatt. A hivatal szerint Katalint – polgári nevén Kate Middletont – súlyos reggeli rosszullétek miatt kezelik az orvosok a Kensington-palotában.

A cambridge-i hercegnő első várandóssága idején is a nagyon heveny terhességi rosszullétek miatt szorult kórházi kezelésre. Jelenlegi állapota miatt a 32 éves hercegnőnek valószínűleg extra vízfelvételre, gyógyszeres kezelésre és tápanyagokra lesz szüksége.

David Cameron brit miniszterelnök elmondta, hogy “nagy örömmel töltötte el az újabb baba érkezésének híre”. A gratulálók névsorát gyarapította továbbá Ed Miliband munkáspárti vezető, valamint Canterbury érseke.

A hercegi házaspár elsőszülöttje, György herceg tavaly júliusban jött világra és nagyapja, Károly trónörökös és édesapja, Vilmos herceg – Károly és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia – után a harmadik a brit trónutódlási sorban. Születendő testvére így a negyedik helyre kerül, az ötödik helyre utasítva a jelenlegi negyediket, Harry herceget, Vilmos öccsét.

A Clarence House szerint jelenlegi állapota miatt Katalin nem tudja elkísérni férjét az Oxfordi Egyetemre szervezett programjukra. Katalin a közeljövőben indult volna először egyedül hivatalos tengerentúli látogatásra: a cambridge-i hercegnő szeptemberben utazott volna Máltára Erzsébet királynő képviseletében – emlékeztetett a BBC News.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet