Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

2010 elején a Mark Foster, Cubbie Fink és Mark Pontius alapította Foster The People megírta a Pumped Up Kicks című szuperslágert. A banda közzétette a dalt a neten, valamint elküldték számtalan ismerősüknek.

A dalt 1 évvel később már több mint 1,4 millióan hallgatták meg, és nem volt olyan valamirevaló DJ Kaliforniától Ausztráliáig, aki ne játszotta volna. 2011. május 23-án Amerikában és Ausztráliában megjelent a Foster The People Torches című debütáló albuma a Sony Music/Columbia Records/StarTime gondozásában, és az együttes aznap az ABC csatorna Jimmy Kimmel Live! című műsorában is előadta a Pumped Up Kicks-t. Az album Európában és a világ többi részén június 27-én került a boltok polcaira.

A Foster The People januárban már kiadott egy EP-t, melyen a Pumped Up Kicks mellett helyet kapott két szintén slágergyanús szerzemény, a Houdini és a Helena Beat is. Ekkor Los Angelesben már több száz rajongó nem jutott be egy-egy koncertre, ők kénytelenek voltak várni a Coachella fesztiválig, hogy újra hallhassák kedvenc slágereiket élőben is. Azok a szerencsések, akik bejutottak a fellépésekre, megtapasztalhatták az élményt, amit az L.A. Times táncolható chill-out indie-popzeneként emleget.

Január végére a Pumped Up Kicks feljutott a Billboard alternatív listájának TOP15-ébe, és a fiúk végre befejezték első teljes hosszúságú albumukat is. Az év leghidegebb hónapjában egy igazi, átütő, életvidám zenei anyag készült el, melyet a BlackBook „bódítóan megkapó” kiadványként jellemzett. A Foster The People zenéje azt sugallja, hogy a nyár örökké tart, sohasem ér véget.

A Foster The People márciusban turnéra indult, és elkezdte bemutatni a Torches dalait, felléptek az az SXSW-n, a Coachellán és a Sasquatch fesztiválon is.

A Torches-ből a megjelenés hetében 33.000 darab fogyott világszerte, három országban TOP10-ben debütált, a Pumped Up Kicks pedig jelenleg 2. az Billboard alternatív listáján. Az együttes fellépett az ABC Jimmy Kimmel Live! showjában, Jay Lenónál és Carson Daly-nél is.

A már most teltházasnak ígérkező nyári klubturné, a Lollapaloozát, az Outsidelands-t és a Glastonbury-t és érintő fesztiválkörút után ősszel újra koncerteket adnak a fiúk, fellépnek az Austin City Limits-en és bejárják Észak-Amerikát.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!