KezdőlapBulvárMegjelent a Gnomeo és Juliet eredeti filmzenéje új és klasszikus Elton John...

Megjelent a Gnomeo és Juliet eredeti filmzenéje új és klasszikus Elton John dalokkal!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Megjelent a Touchstone Pictures legújabb animációs vígjátékának, “Gnomeo & Juliet”-nek a filmzenéje a Walt Disney Records gondozásában. A tizenégy track-es albumon a világ egyik legsikeresebb szerzőpárosa, Elton John és Bernie Taupin dalai kerültek fel, természetesen Sir Elton előadásában. A klasszikus slágerek mellé két vadonatúj nóta is felkerült: a “Hello Hello” és a “Love Builds a Garden”, valamint a Nellie Furtadoval duettben énekelt ’73-as top hit, a “Crocodile Rock” szenzációs újrafeldolgozása. Az albumon még az Oscar-díjra jelölt szerző James Newton Howard és Chirs Bacon válogatásait is megtalálhatjuk.

A klasszikus Elton John felvételek között olyan dalokat hallhatunk a filmzenei albumon, mint a “Saturday Night’s Alright for Fighting”, a “Don’t Go Breaking My Heart” (duett Kiki Deevel), a “Bennie and the Jets”, a “Tiny Dancer” és a “Your Song.” “Mindig is Bernie-vel közösen írtuk a dalokat. Ő a szövegeket, én a melódiákat, szeretek így dolgozni. A Gnomeo és Juliet egy csodálatos és vicces szerelmi történet!” – fűzi az album megjelenéshez és a filmhez Elton John.

A Tony-, Grammy- és Oscar-díjas énekes-dalszerző, zenész és humanitárius Sir Elton John élő pop zenei legenda. Karrierjének több mint négy évtizede alatt, több mint negyed billió lemezt adott el és több mint félszáz Top 40-es slágert produkált. A világsztár munkássága a hangstúdióktól, óriási koncerttermeken keresztül egészen a Broadway-ig terjed. A Billborad Magazine a történelem legsikeresebb szóló művészének titulálta. Első animációs filmhez írt zenéje a “Oroszlánkirály” volt.

Szerzőtársa, Bernie Taupin a pop történelem egyik legsikeresebb alkotója, a filmhez írt dalokhoz hozzáteszi, hogy “újra kellett kellett magamat egy kicsit értékelnem, pop zenei érzékenységgel feltöltődnöm, amit azért ott van még rejtve az alapvetően anti-pop zenei beállítottságú agyamban.”

Mellettük még James Newton Howard és Chris Bacon válogatták össze a filmhez a zenéket olyan ikonikus Elton John-Bernie Taupin melódiák felhasználásával, mint a “Tiny Dancer”, a “Rocket Man”, a “Bennie & The Jets” és az “I’m Still Standing”. A korábban Elton John bandájában szereplő Howard nevéhez olyan filmzenék kötődnek, mint “Pretty Woman”, a “The Fugitive”, a “The Sixth Sense”, a “Michael Clayton” és a hamarosan mozikba kerülő “Green Hornet”.  Bacon korábban Howard-nak segétkezettt majd önállósodott, és olyan filmekhez kreálta zenéket, mint a “Space Chimps” vagy a “Waking Sleeping Beauty.”

Az animációs film sztoriát William Shakespeare klasszikus darabja ihlette. Két ellenséges kert fiatal törpéi, Gnomeo (James McAvoy hangjával) és Juliet (Emily Blunt hangjával) megpróbálják elkelrülni a tragédiát, és vidám befejezéssel zárni szerelmük történetét. Hogyan lelhetik meg a boldogságot a fiatal törpe szerelmesek a rózsaszín plasztik flamingók, az ellenségeskedő szomszédság és a hátborzongató fűnyíró versenyek világában? Ez kiderül a filmből…

A szinkronhangok között olyan további hírességek sorakoznak még mint az Oscar-díjjas Michael Caine és Maggie Smith, Jason Statham, Patrick Stewart, Ashley Jensen, Stephen Merchant, Ozzy Osbourne, Dolly Parton és Hulk Hogan.

Elton John, aki producerként is részt vett a prodzsektben, így összegzi a filmet: “A Rómeó és Julia minden idők legnagyszerűbb szerelmes történte. A kertitörpék velünk együtt szinte az egész világot belakják. Ez a társítás ragyogó ötlet volt!”

Az Egyesült Államokban február 11-én mutatták be először a “Gnomeo és Juliet”-et, mely Elton John mellett Baker Bloodworth, Steve Hamilton Shaw és David Furnish producer munkáját dicséri. Az animációs vígjátékot már a hazai mozikban is láthatjuk!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet