Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Napfényes Riviéra. Ezt a címet kapta Ferenczik Adrienne írónő első regénye, amelyet tegnap mutatott be Nyíregyházán. A Nyíregyházi Televízió szerkesztő-riporterének már több antológiában jelent meg novellája. A Napfényes Riviéra az író első regénye.

A regény címe Napfényes Riviéra, de a könyvtől senki ne várjon romantikus, forró nyári, tengerparti történetet. A regény ugyanis a címét a történet során éppen a televízió képernyőjén futó népszerű szappanopera címéről kapta. Nem véletlenül: ez az a sorozat, amit a regénybeli családok estéről estére néznek, vagy éppen hogy nem néznek.

A Napfényes Riviéra első olvasásra egy érdekes, szórakoztató történet, ahogy a könyv hátulján is olvasható „szerelemről, házasságról, szexről, az életünkről”. Az olvasó, ha akarja, kikapcsolódhat, mert a regénnyel egy több szálon futó, fordulatokkal teli történetet kap. De ha úgy akarja, akár el is gondolkodhat, mert a regény a történeteken keresztül valójában azt mutatja meg, hogyan élünk: gyermekkori élményeinkből eredően kisebbségi érzésekkel küszködünk, régi csalódásaink egész életünkön át elkísérnek, elkeseredünk, ha nem azt kapjuk az élettől, amiről fiatalon ábrándoztunk, és szívesen éljük bele magunkat inkább egy szappanopera szereplőinek életébe, mint hogy a saját mindennapjainkkal foglalkozzunk.

A regény története szerint egy kisváros lakóparkjában egy tragikus baleset miatt megüresedik egy családi ház. Aztán megérkezik az új lakó, és ezzel felbolydul a lakópark élete. Megelevenedik a múlt, felszínre törnek a régi emlékek, az egyik házba a félelem, a másikba a gyűlölet költözik be, a harmadikból pedig még az öröknek hitt szerelem is elillanhat. Lehetséges, hogy egyetlen véletlen, egy titokzatos vörös hajú nő megjelenése tönkretesz mindent, amit férfi és nő felépített? Vagy feledhető a múlt, megbocsátható a hiúságból fakadó gyöngeség, és csakúgy, mint a Napfényes Riviéra című szappanoperában, végül ki-ki azt kapja, amit megérdemel?
Ferenczik Adrienne cementszürke és álságos hétköznapjainkkal, gyakran életfogytig kergetett illúzióinkkal szembesít, a kegyetlenségig szórakoztatóan.

A Napfényes Riviéra Endrei Judit ismert televíziós személyiség ajánlásával jelenik meg, aki a következőt írta róla: “Ferenczik Adrienne regénye finoman ironikus, az első betűtől az utolsóig szórakoztató, és telibe talál.”

Ferenczik Adrienne Napfényes Riviéra című regényét Nyíregyházán december 13-án csütörtökön a Korzó Üzletházban lévő könyvesboltban dedikálja az olvasóknak.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!