Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Gondolkodtál valaha azon, mikor jön el az az idő amikor a robotok éppen annyira megszokottak lesznek a lakásodban akár a hűtőszekrény vagy a mosogatógép? Ray Kurzweil, jövőkutató állításai szerint ez jóval hamarabb fog bekövetkezni, mint ahogy azt a tudósok eddig feltételezték.

Meglepő dolgokat jósolt a híres jövőkutató. Ilyen lesz az élet 2100-ban!

30 év múlva sokkal fiatalabbak és egészségesebbek lesznek az emberek

2019-ben Ray Kurzweil feltételezései szerint, sikerülni fog lelassítani az öregedés folyamatát. Lehetséges, hogy ez az évszám túl korai, azonban kétségtelen, hogy már napjainkban sok olyan hírességről tudunk, aki 60 éves, viszont 35-nek néz ki.

A plasztikai sebészet, még mindig nagy népszerűségnek örvend, azonban feltaláltak már hormonos kezeléseket, sőt akár a jóga is segíthet kicsit tovább fiatalnak maradni.

2020-ra a betegségek 85%-ára lesz gyógyír, azonban nagy valószínűséggel ez nem mindenki számára lesz elérhető.

A számítógép és az emberek kapcsolata

2020-ra a számítógépek egyre kisebbek lesznek, némelyek pedig már ruházatainkba lesznek beépítve, melyeket nap mint nap hordunk. 2050-re egyre több lesz a sofőr nélküli autó, melyeket számítógépek fognak irányítani. Ezek a járművek már tesztelés alatt állnak Ázsiában és Amerikában.

2020-ra a virtuális valóság annyira jól kivitelezett lesz, hogy az emberek számára nehéz lesz megkülönböztetni a virtuálist, az igazi valóságtól, emellett az is valószínű, hogy a betegségek megelőzése érdekében, az emberi agyba olyan apró gépezeteket fognak beültetni, amelyek megvédenek a baktériumoktól, erősítik az immunrendszert, emellett fejlesztik az intelligenciát, a memóriát és a testi képességeket.

Az emberek közötti kapcsolat 50 év múlva

A virtuális világ segítségével az embereknek már nem lesz szükségük telefonokra, ahhoz hogy kommunikáljanak, egyszerűen telepátiát fognak használni. 2100-ra a világ sokkal fejlettebb lesz, mint ahogy azt gondolnánk. Az emberek nem csak személyiségüket tudják majd alakítani, de fizikai megjelenésüket is tetszőlegesen megváltoztathatják majd. 2040-ben már nem lesznek iskolák a fejlettebb országokban, a gyerekek mind virtuálisan tanulnak majd, és robotok fogják értékelni teljesítményüket.

2100-ban már nem a fénysebesség lesz a határ az emberek számára. Az emberek lassan elkezdenek hibridekké válni és mindenki, aki ellenszegül és inkább megőrizné emberiségét, arra lesz kényszerülve, hogy rezervátumban éljen a többi hozzá hasonló emberrel.

Ezek az előfeltételezések mind hihetetlennek hangzanak, azonban minden, amit Ray Kurzweil állít, nagy eséllyel bekövetkezik majd a jövőben, hiszen ezen fejlődések elődjeit már napjainkban tapasztalhatjuk a minket körülvevő világban.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!