KezdőlapBulvárMenekülés a pokolból: „Megszöktem a szüleimtől, akik leláncolva tartották a gyerekeiket -...

Menekülés a pokolból: „Megszöktem a szüleimtől, akik leláncolva tartották a gyerekeiket – azelőtt még soha nem láttam járdát”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A Turpin testvérek egyike felidézte a pillanatot, amikor először pillantotta meg a járdát, miután megszökött otthonról, ahol a szülők fogva tartották és bántalmazták a gyerekeiket.

Az akkor 17 éves Jordan Turpin 2018 januárjában szökött meg otthonról, és hívta fel a rendőrséget, és ezzel másik 12 testvérének is segített kiszabadulni. Egy ablakon keresztül szökött meg kaliforniai otthonukból, és elmondta a rendőröknek, hogy őt és a testvéreit bántalmazták a szüleik.

Jordan azt mondta az ABC riporterének, Diane Sawyernek, hogy az út közepén sétált, amikor megszökött, mert fogalma sem volt arról, hogy a járdán kellene közlekednie. „A járdán kellett volna lennem, de még soha nem voltam kint” – mondta.

Jordan elárulta, hogy csak nehezen tudta tárcsázni a 911-et, mert egész testében reszketett a félelemtől. „Azt hiszem, végül azért voltam képes rá, mert olyan sokszor kerültünk közel a halálhoz. Tudtam, hogy most vagy soha. Ha valami történt volna velem, legalább úgy haltam volna meg, hogy megpróbáltam” – mesélte.

Jordan a megrendítő segélyhívásban így fogalmazott: „Most szöktem meg otthonról, mert egy 15 tagú családban élek. Hall engem? És bántalmazó szüleink vannak. Hallotta ezt?”

A híváskezelő által rögzített hanganyagban a lány elmondja, hogy a szüleik rángatják a hajukat, és „szeretik őket átdobni a szobán.”

Kevesebb, mint két órával azután, hogy Jordan felhívta a rendőrséget, a kegyetlen szülők, David és Louise Turpin már bilincsben voltak.

Jordan és nővére, Jennifer, az elsők a Turpin-gyerekek közül, akik nyilvánosan beszéltek az általuk átélt megpróbáltatásokról. Jennifer úgy fogalmazott, hogy az egyetlen szó, amivel le tudná írni az életkörülményeiket, az a „pokol”.

Azt is hozzátette, hogy reméli, az emberek a Turpin név hallatán arra emlékeznek majd, milyen erősek voltak, és hogy nem törtek össze mindazok után, amit el kellett viselniük.

A gyerekek sonkás és mogyoróvajas szendvicseken éltek, míg a szülők azt rendeltek maguknak, amit éppen csak megkívántak.

A gyerekeknek semmilyen testmozgást nem volt szabad végezniük, és azt is megtiltották nekik, hogy érintkezzenek egymással.

A szülők ezenkívül azzal is kínozták őket, hogy különböző finomságokat, például almás- és sütőtökös pitét hagytak elől, amiből a gyerekeknek nem volt szabad enniük. Játékokat is vásároltak nekik, de soha nem engedték nekik, hogy kibontsák azokat.

A rendőrök azt is elárulták a bíróságon, hogy a gyerekek évente csak egyszer zuhanyozhattak.

Azóta azok a felvételek is napvilágra kerülte, amelyek akkor készültek, amikor a rendőrök felkeresték a család kaliforniai otthonát, és kimentették onnan a gyerekeket.

A rendőrök két gyereket is az ágyhoz bilincselve találtak, és egy másik láncot is találtak, ami egy emeletes ágyról lógott.

Az akkor 57 éves Davidet és az 50 éves Louise-t 25 év börtönre ítélték gyerekeik bántalmazása és fogva tartása miatt.

A házaspárt 2018 januárjában tartóztatták le, és mindketten bűnösnek vallották magukat 14 vádpontban, beleértve a gyerekekkel szembeni kegyetlen bánásmódot, kínázást és fogva tartást.

2020-ban Kevin Beecham ügyvéd úgy nyilatkozott, hogy a testvérek „folytatják az életüket.”

„Néhányan közülük önállóan, a saját lakásukban élnek, van munkájuk, és iskolába járnak. Néhányan önkénteskednek a közösségben. Templomba járnak” – mondta a People magazinnak.

Az ügyvéd szerint a fiatalabb testvérek „könnyebben talpra állnak”, mivel kevesebb ideig voltak kitéve a bántalmazásnak. Elmondta, hogy néhányan a testvérek közül megváltoztatták a nevüket, de még mindig tartják egymással a kapcsolatot.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet