KezdőlapBulvárMichael Jordan klinikát nyitott azoknak, akik nem engedhetik meg az egészségügyi ellátást

Michael Jordan klinikát nyitott azoknak, akik nem engedhetik meg az egészségügyi ellátást

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Michael Jordan 7 millió dollárt adományozott egy klinika finanszírozására a szülővárosában azok számára, akik nem engedhetik meg az egészségügyi ellátást.

A celebekről általában a siker, a pénz és a hírnév jut az eszünkbe. A siker könnyen a sztárok fejébe szállhat, de vannak köztük igazi gyöngyszemek, akik mindig hűek maradnak a gyökereikhez. Elég alázatosak, kedvesek és nagylelkűek ahhoz, hogy visszaadjanak valamennyit a közösségnek, amely annak idején felemelte őket. A hatszoros NBA-bajnok, Michael Jordan is közéjük tartozik. Annak ellenére, hogy híres és gazdag, a legendás kosárlabdázó nem feledkezett meg a szülővárosáról, és azokról az emberekről, akikkel felnőtt. Az 58 éves Jordan két klinikát is nyitott a kevésbé szerencsések számára az észak-karolinai Charlotte-ban.

„Nagyon megható dolog a számomra, hogy visszaadhatok valamennyit a közösségnek, ami az évek során támogatott” – mondta Jordan az avató ünnepségen, amelyet 2019. október 17-én tartottak. Beszédében kifejtette, hogy a 7 millió dollárral, amelyet a Novant Health Michael Jordan Family Medical Clinic felépítésére szánt, a háláját szerette volna kifejezni a közösség iránt, amely egész pályafutása alatt támogatta. „Ez… szívből fakad – szenvedély, ami abból ered, amit ez a város, ez az állam adott nekem. Soha nem tudom visszafizetni, amit nekem adtatok. De ez egy kezdet” – magyarázta a sportolóból lett üzletember.

„Elmentem, és Illinois államban és más helyeken építettem az életemet. De tudom, hol kezdődött minden. És nincs szükségem rá, hogy édesanyám folyamatosan emlékeztessen erre. Csak hálával tudok adakozni azért, amit soha nem fogok tudni visszafizetni” – tette hozzá. Ezután köszönetet mondott mindenkinek, aki együtt dolgozott a klinika megvalósításán. „Büszke szülőként állok itt előttetek, fiúként, és nyilvánvalóan ennek a közösségnek a tagjaként. Az én nevemet látjátok a klinikán, de ugyanakkor láttok még sok másik embert is mögöttem, és azt az elkötelezettséget, különösen anyám részéről, ami arra késztet, hogy törődjünk másokkal, és egy olyan közösség tagjai legyünk, ami számít.”

A kórház végül 2019-ben készült el, de Jordan már 2017-ben 7 millió dollárt adományozott az elindítására. Egyszerűen csak segíteni akart azoknak a környékbelieknek, akik nehézségekkel küzdenek, és jobb egészségügyi ellátást akart biztosítani a számukra. A város alacsonyabb jövedelmű részében található klinika azoknak az egészségügyi igényeit próbálja kielégíteni, akiknek nincs, vagy nagyon alacsony az egészségbiztosítása. A Daily Mail szerint a klinika már eddig is sokaknak nyújtott segítséget. De Jordan nem állt meg itt, és tavaly októberben felépített egy második klinikát is.

„Örömteli látni, hogyan fejlődött ez az elmúlt évben. Ez arra késztet, hogy továbbra is többet tegyek azért, hogy folyamatosan segíteni tudjunk” – mondta az egykori sportoló a CNN-nek. Első klinikája épp időben nyílt meg ahhoz, hogy a járvány idején szűrő- és tesztközpontként szolgálhasson, és akkoriban több mint 13 ezer tesztet végeztek el ott.

„Amikor összegyűltünk, hogy megünnepeljük az első klinika megnyitását tavaly ősszel, senki sem gondolta volna, hogy mindössze öt hónappal később egy világjárvánnyal nézünk szembe. Nagyon büszke vagyok arra a pozitív hatásra, amelyet a klinikánk eddig gyakorolt ​​a közösségre, különösen a járvány idején.” – mondta Jordan egy közleményben.

Az évek során az NBA-sztár több ehhez hasonló humanitárius gesztust tett, amivel csak még több rajongóra tett szert. Egy alkalommal, amikor még az NBA játékosa volt, egy egész szezon fizetését adományozta a 9/11 áldozatait segítő jótékonysági csoportoknak. Emellett 2 millió dollárt adományozott a Florence hurrikán károsultjainak megsegítésére. Ugyanakkor ő az elnöke a Charlotte Hornets Alapítványnak, amelynek célja Charlotte térségének megerősítése jótékonysági hozzájárulásokkal.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet