Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Több mint 15 óra élő közvetítés 12 helyszínről: az állami ünnep eseményeiről, az összefogás napjáról, az adományok gyűjtéséről és az ináncsi óvoda megsegítéséről – megható pillanatokkal, felejthetetlen képekkel.

Sikeresen zárult az augusztus 20-ai összefogás napja a Magyar Televízió képernyőjén is. Az idei állami ünnep – államalapító Szent István királyunk ünnepe – az összefogás napja is volt. Egy ország apraja-nagyja csatlakozott a kezdeményezéshez, hogy segítsen az árvíz pusztítása miatt bajbajutott embereken, akik egy élet munkáját veszítették el. Ismét bebizonyosodott: ebben a szűkös anyagi helyzetben összetartja a segíteni akarás, az adakozás ezt az országot és honfitársait.

A Magyar Televízió nem csupán közszolgálati feladatként csatlakozott az összefogás napjához. Az egész napos műsorfolyamban az ináncsi óvodának gyűjtöttek különböző felszereléseket. Az MTV jóvoltából a tárgyi felajánlásokból, adományokból rendezik be a gyermekek új otthonát. Szép számmal érkeztek adományok, több mint három teherautónyi eszköz gyűlt össze, amelyet még aznap eljutatott az Ökumenikus Szeretetszolgálat a gyermekintézménynek. A 63 kisgyermeknek otthont adó óvodát a beérkező adományok, az apró használati és berendezési tárgyak, játékok megtöltötték élettel. Az ovisok szeptembertől örömmel költözhetnek második otthonukba, az immáron teljesen felszerelt, korszerű épületbe.

„Nem kopott játékokat, szamárfüles könyveket adtak az emberek. Nagyon sok megható pillanat társult ehhez a kezdeményezéshez. Egy család két kis gyermekkel hozott egy zsák játékot, a gyerkőcök még egyszer megsimogatták a plüssmackót, amikor megkérdeztem, sajnálod? – azt válaszolták, „Igen, mert nagyon szeretjük, de azoknak a gyerekeknek ott semmijük nincs…” – mesélte Nagy György, az egész napos műsorfolyam szerkesztője.

Az MTV köszöni a cégeknek, a bankoknak, nem utolsó sorban a nézőknek, hogy támogatták-segítették ezt a nemes, valóban karitatív akciót.

A köztévé nézői kora reggeltől estig figyelemmel kísérték az élő műsorfolyamot az MTV mindkét csatornáján. Az adásba hosszabb-rövidebb ideig a teljes népesség közel 40%-a, 3.5 millióan néztek bele. Az állami és egyházi ünnep eseményei közül legtöbben, 330 ezren a köztársasági elnök ünnepi beszédére voltak kíváncsiak, a Tisztavatást, a Szent Jobb körmenet élő közvetítését is sokan megtekintették. Az esti tűzijátékot a két csatornán együttesen 778 ezren követték figyelemmel.

A Nap pillanatai című felhívásra a nézők folyamatosan küldtek érdekes és változatos témájú MMS-képeket az ország különböző helyszíneiről, a felvételek a www.hirado.hu oldalon láthatók.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!