Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Különleges élményt ígér az MTV nézőinek július 17-én este az m1-en az a gálaest, amelyet az új örökös tagok tiszteletére a közelmúltban rendeztek a szervezők a Nemzeti Színházban.

Igazi színházi este részesei lehetnek a Magyar Televízió nézői július 17-én, szombaton. Az m1-en immáron hagyományosan gálaestet láthatnak a nyolc új tag: Berczelly István operaénekes, Gálffi László színművész, László Margit operaénekes, Lorán Lenke színművész, Novák Ferenc koreográfus, Pogány Judit színművész, Szilágyi Tibor színművész, Uhrik Dóra táncművész tiszteletére, akik sokat tettek a kultúráért.

A valódi játék akkor kezdődött, amikor a nézők sok tíz ezer szavazatukkal kifejezték hallatlan szeretetüket, mérhetetlen megbecsülésüket azok iránt, akiktől a hétköznapokban felejthetetlen élményt kaptak. Szerencsére sokan vannak olyanok, akik hisznek abban, hogy művészet nélkül nem lehet, de nem is érdemes élni. Hogy ez a csoda lelket nemesít és gazdagít. S amelyhez nem csupán pénz, hanem tehetség, alkotókedv kell. Meg szeretet. Ez a közönség-szeretet aztán szüntelenül bővíti a Halhatatlanok Társulatát. A gálán pedig ott voltak a pályatársak, akik tiszteletükkel, igényes műsor-összeállításaikkal nyújtották át „ajándékaikat”.

Meglepetésnek szánták a rendezők, hogy Kulka János – aki maga is örökös – vezette Sugár Ágnessel a gálaestet. Az már kevésbé volt meglepetés, ahogyan a súgó dalát előadta, a francia sanzon igazi hitvallás erről a gyönyörűségesen göröngyös pályáról. A konferanszié „szerepben” másképp beszélgetett a díjazottakkal Sugár, és természetesen másképp Kulka. Ő olyan oldalukról mutatta be a díjazottakat, ahogyan csak a kolléga láthatja függöny mögül őket… A műsor két szerkesztője – Szegvári Katalin és Érdi Sándor – remek színházi „előadást” varázsolt a nézők és a képernyő előtt ülők elé, igényes szórakozást és kikapcsolódást nyújtva válogattak a legsikeresebb hazai zenés színházi előadásokból. Az Experidance társulatának fergeteges tánca, a miskolciak energikus Hotel Menthola, a székesfehérváriak remek Kabaréja, az Operettszínház rejtelmes és titokzatos Rebeccája, Sasvári Sándor érzelmekre ható Zrinyije, Halász Judit elbűvölő gyermek-felnőtt dalai, vagy a négy fiatal – Balázsovits Edit, Haumann Petra, Elek Ferenc, Mészáros Béla – izgalmas időutazása méltán aratott sikert.

m1, július 17., szombat, 20.40 óra

Rendező: Szinetár Miklós

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!