KezdőlapBulvárNem akartak fikázni, "csak" mindenki megsértődött

Nem akartak fikázni, “csak” mindenki megsértődött

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Nagyot robbant a Sugarloaf videoklipje, mely hazánk hírességeit cinkeli. A “majomfejű” celebek szinte egytől egyig zokon vették a kisfilmet, a zenekar viszont csak inteni akart, nem pedig bántani.

– Az indifferens, hogy ki szerepel a “Szervusztok celebek” című klipünkben. Nem arra mentünk rá, hogy kit nevezünk celebnek és kit nem, vagy ki minősül annak és ki nem. Ma Magyarországon tulajdonképpen bárki az, aki a tévében vagy a bulvársajtóban szerepel, teljesen mindegy, hogy milyen szinten és milyen témában: lehet politikus, orvos, zenész, színész, riporter, mind celebnek minősül. Ezzel nincs is baj, ha ez egy elfogadott társadalmi kritika – kezdte Tóth Szabi, aki a Sugarloaf többi tagjával is majommá változik a kisfilm végén, vagyis ők sem tagadják, hogy “celebek”.

A zenekar frontembere hangsúlyozta, hogy központi mondanivalójuk az volt, hogy bármilyen celebről is legyen szó, mindenképpen felelősség hárul rá.

– Nem akartuk azt mondani, hogy SP zeneileg semmit sem ér, a zene szubjektív. Fluor Tomi rajongói között 5-6 éves gyerekek is vannak, így neki oda kellene figyelnie arra, hogy milyenek a dalszövegei például, hiszen ezek gyakran obszcének, vagy trágárok. Bakács Tibornál sem lehet példaértékű az, hogyha nincs pénzem, bemegyek a boltba és lopok. Az X-Faktorosok esetében nem az volt a problémánk, hogy nem tudnak énekelni, hanem eltelt kilenc hónap a tehetségkutató óta, s ez idő alatt nem a saját művészetüket, gondolataikat hallgatták az emberek, hanem Cserháti Zsuzsáét vagy Robbie Williamsét. Nem a saját dalaikkal haknizzák körbe az országot, ez tulajdonképpen karaoke. A “Mindig minden körülmények között” pedig nem Alekosz mondása, Kabos Gyulától hallhattuk a “Hyppolit a lakájban” – magyarázta a STOPnak Tóth Szabi.

Dér Heni elárulta: rengeteg visszajelzést kaptak már videoklipjük megjelenése óta, gratuláltak nekik olyan hírességek, akik nem szerepelnek a kisfilmben. Ha viszont ezen celebek is belekerültek volna a filmbe, a zenekar szerint ők is ugyanúgy megsértődtek volna. Merthogy a szereplők nagy része zokon vette, hogy majomfejet kapott.

– Bakáccsal vagy Kiszel Tündével nem beszéltünk, így az ő reakciójukat nem tudom. A többiek vérig sértődtek és ki is kérték maguknak, hogy mi alapján szerepelnek, mondjuk Alekosszal együtt, amikor ők letettek valamit az asztalra! Azt mondtuk: gyerekek, értsétek meg, nem a produktum hiánya miatt szerepeltek a klipben. Mi nem mondjuk, hogy aki celeb üres fejű, ez egy sztereotípia. Egyszerűen fel kell hívni a figyelmet arra, hogy celeb és celeb között is van különbség – mondta az énekesnő.

A zenekar egyébként saját magára is majom maszkot aggatott. Ezzel tehát nem mondanak ellent saját maguknak, hiszen ők is feltűnnek egy-egy műsorban. Mint mondták, ez azért van, mert popzenekarként minél szélesebb közönséghez kellene hogy eljussanak, ehhez azonban hiányoznak a megfelelő fórumok.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet