KezdőlapBulvár„Nem akartam nélküle élni” - egy pap és egy apáca otthagyta az...

„Nem akartam nélküle élni” – egy pap és egy apáca otthagyta az egyházat, mert egymásba szerettek

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Mercedes Tarragona és Daniel Genovesi egy argentin plébánián találkoztak Santa Fe tartományban. Az akkor 22 éves Mercedes apáca volt, a 26 éves Daniel pedig pap, de amikor megismerkedtek, különleges kötelék alakult ki kettejük között, és végül mindketten lemondtak a hivatásukról, hogy új, közös életet kezdjenek.

Mercedes 17 évesen lett apáca, de amikor 22 éves korában találkozott Daniellel, olyan érzéseket tapasztalt, amiket korábban soha – beleszeretett a férfiba. Korábban az argentínai Córdobában élt, de később Santa Fe régióba költözött, és ott megismerte a fiatal papot, aki a püspök titkáraként dolgozott. Először egy ünnepségen találkoztak a plébánián.

Az ünnepségen elbeszélgettek egymással, innentől kezdve mindketten érdeklődést mutattak a másik iránt, és szerettek volna minél gyakrabban találkozni. Daniel azt mondta, soha nem számított arra, hogy így érezhet valaki iránt.

„Nem voltam felkészülve a találkozásra. És amikor találkoztam vele, sok minden történt velem. A gimnázium negyedik évében léptem be a szemináriumba, és soha nem volt párkapcsolatom” – magyarázta.

Mercedes sem volt még szerelmes korábban, és a kialakult helyzet őt is elgondolkodtatta. „Úgy éreztem, lelki társak vagyunk, mint Szent Skolasztika és Szent Benedek” – mondta.

Különböző ürügyeket kerestek, hogy együtt tölthessenek egy kis időt, de nem vallották be egymásnak, mit éreznek, amíg a nő úgy nem döntött, hogy kilép az apácarendből, és elköltözik a városból.

Daniel attól tartott, hogy soha többé nem láthatja a nőt, és egy napon, amikor találkoztak, Mercedes bevallotta az érzéseit, de hozzátette, hogy nem akarja tönkretenni a férfi életét. Ekkor azonban Daniel is olyan felismerésre jutott, ami örökre megváltoztatta az életét.

„Rájöttem, hogy nem akarok nélküle élni. Ezért úgy döntöttünk, együtt indulunk útnak” – mondta. Ő is lemondott papi hivatásáról, és a szívére hallgatott.

Buenos Airesbe költöztek, és barátaik segítségével alkalmazkodtak az egyházon kívüli életmódhoz. Étterembe jártak, meghallgatták mások párkapcsolatra vonatkozó tanácsait, és számos tapasztalatot szereztek a hétköznapi életben.

Azóta több mint két évtized telt el, és ez alatt családot alapítottak – két lányuk született, akik most 26, illetve 23 évesek.

„Az történt, hogy egy kis dobozban éltem, és jól éreztem magamat abban a kis dobozban. De amikor találkoztam Daniellel, kinyitotta az ablakokat. Odakint rengeteg fény és sok gyönyörű dolog volt” – mesélte Mercedes.

Kezdettől fogva őszinték voltak egymáshoz és önmagukhoz, ami segített, hogy követni tudják azt az utat, ami olyan boldogsághoz vezette el őket, amire korábban nem is számítottak.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet