Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Április 29-én, pénteken 11.25 és 14.45 között élő közvetítést ad az m1 Londonból, Vilmos herceg és Kate Middleton házasságkötési ceremóniájáról. A közvetítés, illetve az ahhoz kapcsolódó stúdióműsor előtt filmeket sugároz a párról az MTV, de beszámol a nem mindennapi eseményről a Duna Televízió, és kapcsolja Londont az MR1-Kossuth Rádió is.

Nézd élőben ITT:Live Broadcasting by Ustream

Április 29-én kel egybe Vilmos brit trónörökös kedvesével, Kate Middletonnal az angol-brit monarchia ősi koronázótemplomában, a londoni Westminster apátságban. A Magyar Televízió élő közvetítést ad a rendkívüli érdeklődéssel várt esküvőről 11.25-től. Betlen János és Sipos Szilvia vendégei a stúdióban kommentálják az eseményeket, a helyszínről pedig az MTI Hírcentrum stábja jelentkezik.

Magyarics Tamás, a Magyar Külügyi Intézet igazgatója azt elemzi majd a közvetítés szüneteiben, hogyan viszonyulnak a 21. századi britek az uralkodó családhoz, a monarchia intézményéhez. Zétényi Lili, a La Femme magazin főszerkesztője arról mesél majd a nézőknek, miként lettek a királyi család tagjai mozifilmek és bulvármagazinok szereplői, Velich Andrea történész pedig a Windsor ház történetéből idéz további párkapcsolati pletykákat. Vajon az álompár beteljesíti azt, ami Károlynak és Dianának nem sikerült? Schiffer Miklós stílustanácsadó a 30 évvel korábbi és a mai esküvő hasonlóságaira mutat majd rá, Görög Ibolya protokoll szakértő az udvari etikett bizarr részleteibe avatja be a nézőket, Gullner Gyula séf és Ördögh Bálint gasztro-újságíró az esküvői menüt szedik ízekre, Katona József alezredes, a Terrorelhárítási Központ munkatársa pedig a brit titkosszolgálat munkájáról rántja le a leplet. Találgatunk arról is, ki követi majd II. Erzsébetet Nagy Britannia trónján, hiszen a műsor további megszólalói a Windsor-házról és az esküvő magyar vendégeiről is mesélnek…

A hercegi párról már a közvetítés előtt láthatnak filmeket a köztévék nézői. A menyegző előtti estén, árpilis 28-án mutatja be az m1 a frissen készült William és Kate – egy álom valóra vált című amerikai-német romantikus filmet (20.05). Az esküvő napján, a közvetítés előtt pedig a Vilmos herceg és Catherine: Egy királyi love story című dokumentumfilmet láthatják az m1 nézői (10.10); a film a pár szerelmi kapcsolatát követi találkozásuktól az eljegyzésükig. Az esküvő estéjén még egy ötvenperces összefoglalót is sugároz az m1 a nap eseményeiről (20.05), 22 órától pedig a Duna Televízió vetít egy angol dokumentumfilmet Vilmos herceg és Kate Middleton képeskönyvekbe illő szerelméről William és Kate – Mesebeli románc címmel.

Az MR1-Kossuth Rádió péntek reggel, a 180 perc című műsorában (6.00) Tóth Valit kérdezi az előkészületekről. A londoni tudósító elmagyarázza majd a hallgatóknak, miért várja minden brit alattvaló a ceremóniát, mikor lehet uralkodó az ifjú pár. A műsorban a rajongó tömegből ad majd hangulatjelentést Németh Balázs, az MTI Hírcentrum munkatársa, aki Vizi Attila operatőrrel előző este érkezik Londonba. A MR1-Kossuth Rádió délelőtt fél 10-kor is kapcsolja Londont: a Napközben adásában a tudósítók mellett protokollszakértő és esküvőszervező avatja be a kulisszatitkokba a hallgatókat. A délután fél 4-től induló Közelről adásában az esküvő előtti napon Robin Polakowskyval, a Vilmos és Kate – Avagy őfelsége, a szerelem című könyv szerzőjével beszélget M. Dénes Tamás, az esküvő napján pedig Sárközi Mátyás Londonban élő író-újságírót, valamint Marika nénit, a több mint ötven éve a brit fővárosban élő szállodatulajdonost tervezi megszólítani a műsor.

A királyi esküvő

A Magyar Televízió, az MR1-Kossuth Rádió és a Duna Televízió műsorkínálata

2011. április 28.

15.30, MR1-Kossuth Rádió – Közelről – tudósítás Londonból

20.05, m1 – William és Kate – egy álom valóra vált – romantikus film

2011. április 29.

6.00, MR1-Kossuth Rádió – 180 perc – tudósítás Londonból

9.30, MR1-Kossuth Rádió – Napközben – tudósítás Londonból, beszélgetés szakértőkkel

10.10, m1 – Vilmos herceg és Catherine: Egy királyi love story – dokumentumfilm

11.25 – 14.45, m1 – A királyi esküvő – élő közvetítés Londonból, stúdióbeszélgetésekkel

15.30, MR1-Kossuth Rádió – Közelről – tudósítás Londonból

20.05, m1 – A királyi esküvő – összefoglaló a napközbeni eseményekről

22.00, Duna Televízió – William és Kate – Mesebeli románc – dokumentumfilm

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!