KezdőlapBulvárOlyan túlsúlyos volt, hogy 4 éve nem szállt ki az ágyból: „Szándékosan...

Olyan túlsúlyos volt, hogy 4 éve nem szállt ki az ágyból: „Szándékosan tettem, mert meg akartam hízni…”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Lisa Ebberson a nebraskai Fairburyből 2022-ben tűnt fel a TLC csatorna „My 600-lb Life” című műsorában. Az 51 éves nő ekkor körülbelül 288 kiló volt, és már 3-4 éve nem hagyta el az ágyat, élettársa, Randy gondoskodott róla, gyakorlatilag kiszolgálta őt. Lisa helyzete ekkorra már olyan elkeserítő volt, hogy tudta, azonnal változtatnia kell, és végső megoldásként fordult a műsor sztárorvosához, Dr. Now-hoz.

„Ha ezt most nem teszem meg, meg fogok halni” – ismerte be a nő, mielőtt egy videó hívásban elbeszélgetett volna a híres sebésszel, aki már nagyon sok túlsúlyos embernek segített lefogyni a műsor történetében.

De Lisa rendkívül nehéz esetnek bizonyult, és a szakértőkkel egyeztetett megbeszélései nem a tervek szerint alakultak. Az epizód elején a nő őszintén mesélt az életéről és a gyerekkorban átélt traumákról, amik elől az ételbe menekült. Édesapja alkoholista volt, és gyakran előfordult, hogy megverte az édesanyját, később pedig elhagyta a családot.

„Az étel vigaszt jelentett számomra, mert valahányszor dühös voltam, féltem, vagy magányosnak éreztem magamat, tudtam, hogy mindig ott van nekem” – vallotta be.

Ezután egy másik traumatikus esetről is beszámolt az életében – 13 éves korában egy barátja házában megerőszakolták. Az étellel való kapcsolata ezután vált igazán betegessé, és innen többé nem volt visszaút.

Olyan túlsúlyos volt, hogy 4 éve nem szállt ki az ágyból: „Szándékosan tettem, mert meg akartam hízni..."„Szándékosan tettem, mert meg akartam hízni, hogy soha többé senki ne nyúljon hozzám” – mondta.

Mielőtt elbeszélgetett volna Dr. Now-val, Lisa elismerte, hogy azonnali drasztikus változásra van szüksége, mert ez így nem mehet tovább, ráadásul úgy érezte a helyzet Randyvel szemben is igazságtalan, aki ezen a ponton inkább a gondozója volt, mint a párja – mivel ő ágyhoz kötött volt, mindent a férfinak kellett elintéznie.

A Dr. Now-val folytatott beszélgetés kezdetben úgy tűnt, egészen jól halad, bár Lisa láthatólag meglepődött, hogy az orvos mennyire nyersen és nyíltan beszél vele a problémáiról.

Dr. Now például azonnal rákérdezett, eddig miért nem tett semmit annak érdekében, hogy lefogyjon, és azt is felvetette, hogy Randy úgynevezett „enabler” vagyis „engedélyező” a kapcsolatukban – olyan személy, aki lehetővé teszi vagy bátorítja a másik ember önpusztító viselkedését.

Olyan túlsúlyos volt, hogy 4 éve nem szállt ki az ágyból: „Szándékosan tettem, mert meg akartam hízni..."

A nő a beszélgetés során azt mondta, hajlandó megtenni bármit, amit az orvos javasol neki, de ennek ellenére már rögtön a megbeszélés után meggondolta magát, és nem volt hajlandó beszélni sem a dietetikussal, sem a személyi edzővel, akik meglátogatták.

Azt mondta, nem tudnak segíteni neki, Dr. Now pedig udvariatlan volt vele, és semmi hasznos tanácsot nem kapott tőle. A viselkedése hatalmasat változott egyik napról a másikra, önmagába fordult, nem volt hajlandó válaszolni a szakértők kérdéseire, és majdhogynem agresszíven viselkedett velük.

Lisa végül megszakította a kapcsolatot Dr. Now-val, és bár technikailag még a program része volt, hónapokig nem beszélt vele. Őt és Randyt később Covid-19-el diagnosztizálták, és Randy belehalt a betegségbe. Lisa ezután ismét felvette a kapcsolatot Dr. Now-val, és több mint 35 kilót fogyott, néhány héttel később azonban állítólag ismét kilépett a programból.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet