KezdőlapBulvárÖsszeesküdött a pár, akinek ugyan az a halálos betegsége van - a...

Összeesküdött a pár, akinek ugyan az a halálos betegsége van – a menyasszony fogta párja kezét az utolsó perceiben

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy lesújtó egészségügyi diagnózist kapni sosem könnyű. Sokan küzdenek azért, hogy pozitívak maradjanak, de a világról alkotott képük örökre megváltozik. A fájdalom és a szorongás közepette azonban még mindig lehetséges a remény és a bőséges öröm. Egy pár az Indiana állambeli Cloverdale-ből bebizonyította ezt – könnyfakasztó történetük meg fogja érinteni a szívedet.

Sara Smouther és Matt Weeks nem a legjobb körülmények között találkoztak. Kemény életet éltek, és egy végstádiumú neurológiai betegséggel, a Huntington-kórral küzdöttek.

Sara korábban egy kiadó vezetőjeként dolgozott, két mesterdiplomával büszkélkedhetett. Az élet, amelyet elképzelt magának, azonban nem így alakult.

Fotó: USA TODAY NETWORK

Első házassága azért ért véget, mert nem akart gyereket. Édesanyja, Terri Catino úgy vélte, hogy Smouther diagnózisa volt a hibás, és megváltoztatta az összes tervet, amit magának szánt. Kijelentette:

“Azt hiszem, titokban nem akart gyereket, mert tudta, hogy meg fog halni, és nem lesz ott a gyerek számára” – mondta édesanyja.

Mattnek is izgalmas és kreatív munkája volt, mielőtt az egészsége elkezdett volna romlani. Ismert hangmérnökként dolgozott, és olyan sztároknak készített projekteket, mint Collin Raye és Wynonna Judd.

“Mindig is vicces és gyors észjárású volt. De azt is mondhatnám, hogy gondolkodó volt abban az értelemben, hogy néha meglepett az életről, politikáról, filozófiai kérdésekről alkotott gondolataival” – mesélte a férfiról testvére, Mark Weeks.

Sara elvesztette az életbe vetett hitét, de minden megváltozott, amikor 2021-ben megérkezett a Summerfield Egészségügyi Központba. Itt találkozott Matt-el, akivel azonnal egymásra találtak.

“Aranyosnak találtam. A következő dolog, amire emlékszem, hogy sokáig beszélgettünk a karrierünkről és a családról” – emlékezett vissza Sara. “Jófej volt, és boldoggá tett”.

Fotó: USA TODAY NETWORK

Sara és Matt “elválaszthatatlanok” lettek.

Matt a szalagavató báljukon kérte meg szerelmének kezét, és hat hónappal később kimondták az “igen”-t. Matt sosem álmodott arról, hogy valaha megházasodik, így még értékesebb volt számára ez a nap.

“Megnyugtató a tudat, hogy van valakim” – mondta esküvőjük napján Sara.

Az esküvőjükön Ed Sheeran “Thinking Out Loud” című dalára táncoltak, és egy szem sem maradt szárazon a teremben. Az esküvőt Matt testvére celebrálta, aki “igazán csodálatos pillanatnak” és “igazán csodálatos napnak” nevezte az esküvőt.

“Matt meglehetősen zárkózottá vált. A legtöbb barátjával elvesztette a kapcsolatot. Azt hiszem, már feladta a reményt. Az, hogy feleségül vette Sarát, a legjobb dolog számára. Csodálatos, kifelé forduló és temperamentumos. Egyszerűen elbűvölő” – mondta a férfi.

A pár mindig a legtöbbet hozta ki minden közös napból, és hálásak voltak, hogy rátaláltak a szerelemre. Dr. Christopher James, Sara Smouther neurológusa elmondta:

“Olyan különleges kapcsolat van köztük. Ez egy csodálatos emlékeztető arra, hogy bár ez a betegség, annyira pusztító lehet, az emberek még mindig megtapasztalhatják a szeretetet és a barátságot. Ez okot adott nekik arra, hogy tovább éljenek.”

Matt 2022-ben hunyt el, szeretett felesége pedig mellette volt. Fogta a kezét, a férfi békésen halt meg. Sara édesanyja megjegyezte: “Isten hazahívta őt”.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet