Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Megnősült pénteken Vilmos brit trónörökös. II. Erzsébet királynő unokája a londoni Westminster-apátságban vette feleségül menyasszonyát, Catherine Middletont.

Vilmost és Catherine-t – miután elmondták házassági fogadalmukat – Rowan Williams, Canterbury érseke, az anglikán világegyház legfőbb vallási méltósága házastársakká nyilvánította. A házasság pillanatától Vilmos a Cambridge hercege, felesége, Katalin pedig a Cambridge hercegnője címet viseli. Katalin hercegnőt – férjéhez hasonlóan – megilleti a “Királyi fenség” megszólítás is.

Az esküvőre Vilmossal együtt utazott a Clarence House-ból – a herceg és édesapja, Károly trónörökös közös londoni rezidenciájáról – a vőlegény öccse és esküvői tanúja, Harry herceg is.

Vilmos az Ír Gárda vörös-fekete parancsnoki díszegyenruhájában érkezett az ősi londoni koronázó templomba, az útvonal mentén felsorakozott tízezrek üdvrivalgása közepette. Harry a királyi légierő díszegyenruháját öltötte magára a jeles esemény alkalmából.

A hercegi testvérpár a királyi család egyik különleges kialakítású, sötétbordó Bentley limuzinján hajtatott a parlamenttel szemközt emelkedő Westminster-apátsághoz, amely harangzúgással fogadta II. Erzsébet királynő két unokáját.

A Ladbrokes fogadóiroda a pénteki esküvő előtt komoly, 100/1 nyereményeséllyel kínált fogadási lehetőséget arra, hogy Harry herceg otthon felejti az esküvői gyűrűt. Nem sokkal Vilmos és Harry után megérkezett a templomba – motoros rendőr felvezette fekete Jaguarral – Carole Middleton, a menyasszony édesanyja és James, Catherine öccse is.

A Middleton-család az igen patinás londoni Goring szállodában töltötte az esküvő előtti utolsó éjszakát.

A hotelből – édesapja, Michael Middleton oldalán – a ceremónia hivatalos kezdete előtt néhány perccel megérkezett az apátsághoz Catherine Middleton is, a királyi család által rendelkezésére bocsátott Rolls-Royce-szal.

A szálloda bejárata elé hevenyészett paravánt emeltek, így csak akkor vált ismertté az érkezés pillanatáig szigorú titokként kezelt esküvői ruha és a tervező kiléte, amikor Catherine a templom előtt kilépett a különleges járműből. A trónörökösi ara az Alexander McQueen és Sarah Burton nevével fémjelzett divatház fátyollal és rövid uszállyal ellátott, elefántcsont-fehér színekben játszó alkotását viselte.

A menyasszonyt édesapja vezette az oltárhoz, ahol Vilmos és Harry várta őket. Catherine esküvői ruháját Vilmos is akkor látta először, amikor menyasszonya bevonult a templomba.

(MTI)

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!