KezdőlapBulvárPalacsintasütési rekordot állított fel a zsombói plébános

Palacsintasütési rekordot állított fel a zsombói plébános

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Negyvennyolc serpenyővel sütött egyszerre palacsintát Gyenes Csaba zsombói római katolikus plébános, ezzel új magyar rekordot állított föl kedden a Csongrád megyei községben.

Sebestyén István, a magyarországi rekordok regisztrátora elmondta, korábban ilyen hazai rekord nem létezett, és arról sincs tudomása, hogy a világon másutt próbálkoztak volna hasonlóval, így a plébános feltehetően világcsúcsot állított föl.

A sütéshez Gyenes Csaba egyforma serpenyőket használt. Ezeket rendszeresen megolajozta, és már az előkészület során gondosan ügyelt arra, hogy a villanyrezsók, gáztűzhelyek mindegyiket átforrósítsák. A rekordhoz hagyományos palacsintatésztát készítettek, az összetevők vegyítéséhez azonban fúrógépre szerelt festékkeverőt használtak.

A sütőket a katolikus általános iskola udvarán egy sátor alatt állították föl, ezt több száz diák vette körül, akik a húszperces rekordkísérlet alatt folyamatosan buzdították a plébánost, és még egy plakátot is készítettek „Hajrá, Atya!” felirattal.

Gyenes Csaba volt, hogy egyszerre két vagy három serpenyőbe öntötte a tésztát, és körbejárva folyamatosan ellenőrizte, rendben sülnek a palacsinták. Amikor a tészta egyik oldala megsült a plébános feldobva fordította meg a palacsintákat.

A rekordot komoly tréning előzte meg, a plébános az elmúlt két hónapban rendszeresen napi másfél órát tornázott, de mint mondta, a csúcsbeállításhoz a fizikai teljesítmény mellett komoly koncentrációra is szükség volt.

Forrás: MTI/Fotó: delmagyar.hu

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet