Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A rokkantkártya magától egyszer sem esett le, amikor pedig lelöktük, az ülés előtt landolt.

Rácáfolt Liptai Claudia állítására a Blikk tesztje! Hiába próbálkoztunk kitartóan, a lapunk tesztjén használt rokkantkártya egyszer sem esett ki az ajtó becsukására a műszerfalra a napellenzőből. A Blikk azt követően végezte el a tesztet, miután kiderült: a műsorvezető, miután gyanúsítottként hallgatták ki azután, hogy elhunyt édesanyja rokkantkártyájával szabálytalanul parkolt, sajátos módon védekezett. Azt állította: az egyébként nem használt kártya a magától kinyíló napellenzőből hullott a műszerfalra, amikor becsukta az autója ajtaját.

A bizonyításhoz egy Toyota Rav4-es típusú autót használtunk: ilyennel jár Liptai Claudia is. Tesztünk során nem sikerült úgy becsuknunk a jármű ajtaját, hogy az okmányt tartalmazó napellenző tízből tíz esetben a helyén ne maradt volna. Ennek ellenére nem adtuk fel: a rokkantkártyát ezután mi magunk ejtettük le, hogy megnézzük, eshet-e úgy egy esetlegesen kilazult napellenzőből a műszerfalra, ahogyan azt Liptai állította. Hiába: makacs próbálkozásunk ellenére a fizika törvényeit nem tudtuk meghazudtolni. Akár elölről, akár hátulról löktük ki az okmányt a napfényellenzőből, az a műszerfalnak még a közelébe sem hullott: mindegyik alkalommal az anyósütés elé esett, közel 40-50 centiméter távolságra a műszerfaltól, ahová a színésznő szerint kellett volna pottyannia.

Mint megírtuk, Liptai április közepén bukott le, amikor a budapesti Centrál Színház előtt parkolt. Balszerencséjére terepjáróját egy szemfüles fotós lefényképezte, így később kiderült: a szélvédő mögött látható rokkantkártyát jogosulatlanul használja, az irat a csaknem egy éve elhunyt édesanyjáé. Cikkünk hatására a parkolási botrány híre a rendőrséghez is eljutott. Információink szerint közokirat-hamisítás gyanújával indítottak eljárást Claudiával szemben, aki állítólag kihallgatása során állt elő a kihulló kártyáról szóló történettel. Az állítólagos hibajelenségről több márkaszervizt is megkérdeztünk, de a problémáról sehol sem hallottak, így a színésznő állítását egyelőre csak saját szavaival tudja igazolni.

Blikk-információ

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!