KezdőlapBulvárPierce Brosnan megható szavakkal köszöntötte édesanyját 89. születésnapján: „A szereteteddel a világot...

Pierce Brosnan megható szavakkal köszöntötte édesanyját 89. születésnapján: „A szereteteddel a világot adtad nekem!”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Pierce Brosnan Hollywood legsármosabb színészei közé tartozik, aki az évek során olyan sikersorozatok főszereplőjeként hódította meg a női szíveket, mint a Remington Steele és a James Bond széria.

De van egy nő, aki igazán különleges helyet foglal el Pierce Brosnan szívében – az édesanyja, May Smith. Noha a színész fiatalkorában bonyolult volt a kapcsolatuk, most a lehető legnagyobb tisztelettel és szeretettel köszöntötte fel őt a születésnapján.

May április 4-én töltötte be a 89-et, Brosnan pedig közzé tett róla egy fotót az Instagramján, egy megható üzenettel: „Boldog 89. születésnapot drága édesanyám, May! A szereteteddel a világot adtad nekem! Cserébe a tiéd minden szeretetem!” – írta a 007-es ügynököt alakító színész.

Noha Pierce Brosnan most szoros kapcsolatban áll az édesanyjával, gyerekként nem hagyományos családban nevelkedett, mivel mindkét szülője hiányzott az életéből.

Pierce Brosnan 1953. május 16-án született Írországban. Édesapja, Thomas Brosnan, elhagyta a családot, amikor Pierce Brosnan még csak kisbaba volt.

Nem sokkal ezután az anyja Londonba költözött, ahol ápolóként dolgozott, Brosnan-t pedig a nagyszülei nevelték Írországban.

Ennek ellenére a színész nem neheztel az édesanyjára a távolléte miatt – sőt, tiszteli őt azért, amiért azok között a nehéz körülmények között jobb életet próbált teremteni önmagának és a fiának.

„Katolikusként az 50-es években, különösen ír katolikusként, egy olyan házasságban, ami valójában nem létezett, a férje nem volt mellette, feleségként, anyaként nagyon sokat kellett szenvednie.” – nyilatkozta Pierce Brosnan még 1997-ben.

„Az anyám nagyon bátor volt. Merész lépéseket tett azért, hogy elmenjen és ápolónő legyen Angliában. Alapvetően jobb életet akart teremteni önmagának és nekem. Évente egyszer-kétszer látogatott haza.” – mondta a színész.

Végül 10 évesen költözött édesanyjához. May ettől kezdve egyedülálló anyaként nevelte a fiát. Pierce Brosnan pedig felnőttként rendkívül sikeres karriert épített magának.

Brosnannak mostanra már saját családja van. Két házasságból öt gyermeke született – első felesége, Cassandra Harris 1991-ben hunyt el.

Brosnan leginkább James Bondként vált ismerté, 1995 és 2002 között öltötte magára a 007-es ügynök szerepét, elsőként az Aranyszem (GoldenEye) című filmben. De már az 1980-as években is hírnévre tett szert, a Remington Steele tévésorozat címszereplőjeként.

Olyan hollywoodi filmekben kapott főszerepet, mint A Thomas Crown-ügy (The Thomas Crown Affair), de mellékszereplőként olyan komédiákban is feltűnt, mint a Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van, a Világvége (The World’s End), és a Mamma Mia!, legutóbb pedig a Netflix Eurovíziós Dalfesztivál: A Fire Saga története (Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga) című vígjátékában tűnt fel.

A közeljövőben megjelenő Black Adam szuperhős filmben pedig Pierce Brosnan alakítja majd Doctor Fate szerepét.

Fotó: Pierce Brosnan/Instagram

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet