KezdőlapBulvárPoór Péter nevetségesen alacsony nyugdíjat kap: "A számláimat sem tudom kifizetni"

Poór Péter nevetségesen alacsony nyugdíjat kap: „A számláimat sem tudom kifizetni”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Alig képes megélni a nyugdíjából Poór Péter, aki, ha nem járna fellépésekre, nagy bajban lenne. Bevallása szerint többet dolgozik, mint fiatal korában.

A 78 éves Poór Péter korához képest irigylésre méltóan aktív életet él, rengeteg a fellépése, sok helyre hívják, amit ő boldogan el is vállal, hiszen a nyugdíjából aligha tudna megélni.

„Kevesen hiszik el, de többet dolgozom, mint fiatal koromban. Tanítok, rendszeresen koncertezem és folyamatosan tele vagyok új tervekkel. Hála istennek, bírom a pörgést, és örülök neki, hogy van munka, mert anyagilag is megviselt, amikor a járvány miatt nem tudtam fellépésekre járni” – mondta a Blikknek Poór Péter.

Sok más előadóhoz hasonlóan, nevetségesen alacsony a nyugdíjam. Konkrét összeget nem szeretnék mondani, de az én esetemben ez alig haladja meg a százezer forintot. Ebből a csekély bevételből a számláimat sem tudom kifizetni – folytatta az énekes, aki hozzátette, évtizedekkel ezelőtti dolgokra vezethető vissza az alacsony nyugdíja.

„Hivatalosan ezt nem tudom bebizonyítani, de a szocializmus alatt rendesen fizettem a nyugdíjjárulékokat és az egyéb adókat, ám az Országos Rendező Iroda és a külföldi fellépéseket szervező cég ezeket a pénzeket eltette, és nem jelentették be, hogy munkaviszonyom van. Tehát úgy néz ki, mintha évekig nem dolgoztam volna, és ez a nyugdíjamon is meglátszik – fogalmazott a Máté Péter-díjas énekes.

ennek ellenére nem panaszkodik, aktív életet él, ma is rendszeresen jár fellépésekre, rengeteg meghívást kap, aminek próbál eleget tenni.

Szerencsére fizikailag is jó formában vagyok, öt-hat kilométert könnyedén lesétálok gyorsított tempóban, illetve a színpadon is könnyedén mozgok. Talán ez annak is köszönhető, hogy nem iszom, nem dohányzom, illetve a cukros ételeket is próbálom kerülni – mondta Poór Péter.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet