KezdőlapBulvár„Sokszor én tanítom az orvosokat a ritka betegségemről” - mondja a nő,...

„Sokszor én tanítom az orvosokat a ritka betegségemről” – mondja a nő, akinek olyan betegsége van, amiről senki sem tud

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A 23 éves Millie egy rendkívül ritka rendellenességtől szenved, ami világszerte mindössze 3000 embert érint. Az úgynevezett cisztinózis egy genetikai anyagcsere-betegség, ami azt jelenti, hogy a cisztein nevű aminosav felhalmozódik a sejtekben. Ez a szemeket, a veséket és a csontokat is érinti, ezért Millie már két veseátültetésen, és több ízületi műtéten is átesett. A betegsége olyan ritka, hogy sokszor az orvosok sem tudnak róla semmit.

„Sokszor én tanítom az orvosokat a ritka betegségemről” – mondja Millie.

„Sokszor én tanítom az orvosokat a ritka betegségemről” - mondja a nő, akinek olyan betegsége van, amiről senki sem tud

Az angliai Bristolban élő fiatal nő életét számtalan módon befolyásolta a betegsége. 1 éves korától 18 éves koráig szondával táplálták, mivel nem tudott egyedül enni. Tulajdonképpen ez volt az első tünet, amiből a szülei rájöttek, hogy valami baj van: amikor át akarták szoktatni őt a szilárd ételekre, semmi nem maradt meg benne. Ezután fordultak orvoshoz, és hamarosan megkapták a lesújtó diagnózist.

Millie 18 éves volt, amikor úgy döntött, megtanul szonda nélkül enni. Ez nem volt könnyű feladat, de ő elszántan vette az akadályt. Már az is nehéz volt, hogy a hatalmas gyógyszereket bevegye, de végül sikerült elérnie a célját, és az orvosok eltávolították a szondát. Az első „igazi” étel, amit életében evett, egy szelet steak volt.

Körülbelül 30 tablettát és kapszulát vesz be naponta, és az éjszaka közepén is fel kell kelnie, hogy időben bevegye a gyógyszereit. Ezenkívül, mivel a csontjai nem fejlődtek ki megfelelően, mindössze 139 centi magas, és ezért gyakran gúnyolták is őt kamaszkorában.

„Sokszor én tanítom az orvosokat a ritka betegségemről” - mondja a nő, akinek olyan betegsége van, amiről senki sem tud

Eddig két veseátültetésen esett át, az első alkalommal az édesanyja veséjét kapta meg, de a műtét nem sikerült jól, és utána több mint 3 hónapig az intenzív osztályon feküdt.

Minden nehézség ellenére Millie rendkívül pozitív és energikus jellem, aki a szépségápolásban, a sminkelésben találta meg az önkifejezés igazi módját. Ezzel próbál másokat is inspirálni, hamarosan ugyanis megjelenik saját termékcsaládja, azzal a küldetéssel, hogy a sminket mindenki számára elérhetővé tegye.

„Mindig is hatalmas szenvedélyem volt a sminkelés, az életem fontos részét képezi, segített abban, hogy magabiztosabbá váljak. A sminkelés lehetővé tette, hogy kifejezzem önmagamat, egyfajta terápiaként használtam, és ez késztetett arra, hogy saját márkát tervezzek. A márkám neve Human Beauty, mert úgy gondolom, hogy minden ember gyönyörű, és ez az egész arról szól, hogy mi tesz minket egyedivé emberi lényekként” – mondta Millie a Trulynak.

„100%-ban a betegségem tett engem azzá, aki vagyok. Azt hiszem, az a tény, hogy sok nehéz időszakon mentem keresztül, sokkal erősebbé, kitartóbbá és motiváltabbá tett. Mentegetőzés nélkül önmagam vagyok, és ezt a hajszínemmel, a sminkkel és a divattal értem el. Ez segített abban, hogy elfogadjam azt, aki vagyok” – tette hozzá.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet