KezdőlapBulvárSonya Danita vitiligóban szenved, mégis modell lett: „Az emberek azt hiszik, hogy...

Sonya Danita vitiligóban szenved, mégis modell lett: „Az emberek azt hiszik, hogy savat öntöttek rám”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Sonya Danita Kuala Lumpurból, Malajziából, egy ritka bőrbetegségben szenved. A 28 éves lány vitiligója ellenére mégis modell lett.

A malajziai fiatal nő modellként és tartalomkészítőként is hírnévre tett szert, és bőrbetegsége ellenére is magabiztos a megjelenését illetően.

Sonya 8 éves volt, amikor a vitiligo elkezdett megmutatkozni rajta. Eleinte csak egy kis elszíneződés jelent meg az arcán, de később egyre több folt tűnt fel a testén.

A vitiligo a bőr tartós, pigmenthiányos foltokkal járó rendellenessége, a pigmenttermelő melanociták működésének kiesése miatt. Az állapot nem kezelhető, és magától sem múlik el. Sonya bőrén a foltok idővel megnövekedtek, és az arca mellett a mellkasán, a karján és a lábán is megjelentek.

Sonya a bőrbetegsége ellenére is modell lett

Sonya gyerekkorától kezdve mindig tisztában volt az állapotával, és csúnyának tartotta magát a bőrét borító foltok miatt. Malajziában a vitiligo rendkívül ritka, és az emberek az utcán nem szívesen mennek a lány közelébe.

Akik mégis megközelítik, általában azt hiszik, hogy valamilyen szörnyű baleset érte, savval, vagy forró olajjal öntötték le. Sonya mindenkinek elmagyarázza a bőrbetegségét, amivel már megtanult együtt élni az elmúlt 20 évben, és figyelte, hogy változik a bőre napról napra.

Tinédzserként meg kellett tanulnia szeretni a bőrét, és ez nem mindig volt könnyű, de most büszke arra, ahogy kinéz. Az évek során minden lehetséges módszert kipróbált, hogy kezelje a bőrbetegségét, de végül rájött, hogy fel kell hagynia ezzel a küzdelemmel, és el kell fogadnia önmagát.

A fiatal malajziai lány különleges szépség, ráadásul az alakja is irigylésre méltó, és sokan keresték fel őt modellkedés ajánlatával.

Természetes szépségét nem lehet nem észrevenni, és a tény, hogy képes felülemelkedni az állapotán, igazán erőssé teszi őt, és minden nőnek biztatást jelenthet, aki ugyanabban a bőrbetegségben szenved, mint ő.

A sok biztatás és dicséret, amit a képeire kapott, segített, hogy még motiváltabb és magabiztosabb legyen, és Sonya egyre biztosabb volt abban, hogy a modellszakmában a helye.

Jelenleg több mint 7 ezer követője van az Instagramon, és sokan bátorító és méltató üzeneteket küldenek neki. A fiatal lány több kampányban is részt vesz, amelyekkel többek között szépségápolási szereket népszerűsít.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet