Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Többek közt Sting és Shakira, valamint számos politikus közreműködésével készült dokumentumfilmet mutattak be Mercedes Sosa néhai folkénekesről, az argentin katonai rezsimmel szembeni politikai ellenállás jelképéről, aki Magyarországon is koncertezett.

A La Voz de Latinoamérica (Latin-Amerika hangja) című alkotásban megszólal Sting, a brazil Chico Buarque, Silvio Rodriguez, Caetano Veloso és Shakira is. A kolumbiai énekesnő Sosa utolsó albumán, a Cantora című lemezen énekelt duettet az argentin folklegendával. Mercedes Sosa munkásságáról beszél Daniel Barenboim világhírű argentin-izraeli karnagy is.

A film producere a La Negra (A Fekete) néven emlegetett művésznő fia, Fabián Matus, rendezője Rodrigo Vila. Az énekesnő alakját és jelentőségét pályatársai mellett politikusok, a latin-amerikai térség meghatározó alakjai is felidézték, közreműködött Luiz Inácio Lula Da Silva volt brazil és Michele Bachelet volt chilei elnök, valamint Argentína, Ecuador, Uruguay és Izrael jelenlegi vezetője, Cristina Fernández, Rafael Correa, José Mujica és Simon Peresz is.

A százperces, egészestés dokumentumfilm mellett televízióra is terveznek egy rövidebb változatot a műből – mondta a Buenos Aires-i bemutató után Rodrigo Vila.

Mercedes Sosa nemcsak különleges hangjával vívott ki magának elismertséget, politikai szerepvállalása miatt is nagy tiszteletnek örvendett. Az énekesnő nem tűrte az argentin katonai rezsim tetteit, ellenállása miatt azonban arra kényszerült, hogy elhagyja hazáját. Sokáig külföldön élt. “Egyszerre volt harcos és énekes, így él a fejemben és az álmaimban” – idézte a 2009-ben 74 évesen elhunyt művész fiát az El Mundo című spanyol lap internetes kiadása.

MTIHa nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!