KezdőlapBulvárSzoros barátság kötődött a 2 éves kisfiú és a szomszédban lakó 99...

Szoros barátság kötődött a 2 éves kisfiú és a szomszédban lakó 99 éves néni között

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Ezekben a lesújtó időkben Mary O’Neill talált egy kis barátot a szomszédban, az Olson család tagjai között.

A járvány és a karantén sokak számára lehetővé tették, hogy több időt töltsenek együtt a szeretteikkel, de azoknak, akik egyedül élnek, és különösen az időseknek, nehezebb volt ez az időszak. Szerencsére egy minneapolisi nő, a 99 éves Mary O’Neill, nem maradt teljesen magára a karantén alatt. Az idős nőnek van egy felnőtt lánya, aki a környéken él, és hetente legalább egyszer meglátogatja. De a többi rokona nem él ilyen közel hozzá, és a járvány miatt sokáig nem is láthatta őket.

Szerencsére az idős hölgy új barátra lelt a szomszédban, egy 2 éves kisfiú, Benjamin Olson, személyében. Mary az évek során a kerítésen át szemtanúja volt annak, ahogy a kisfiú felcseperedett, megtanult járni, majd beszélni, majd végül szaladni és játszani kezdett.

„Benjamin nemrég töltötte be a 2 évet, de már jóval a születése előtt szomszédok voltunk Maryvel.” – mondta Benjamin édesanyja, Sarah Olson. Elmagyarázta, hogy családja régebb nem látta ilyen gyakran az idős nőt, de amikor a járvány elkezdődött, és ők is kénytelenek voltak otthon maradni, egyre gyakrabban látták őt a kertben. Benjamin is egyre többet játszott a kertben, és végül összebarátkoztak, és elkezdtek együtt játszani.

Olyan játékot találtak ki, amit a kerítésen keresztül is tökéletesen jól játszhattak. Benjamin odapasszol az idős nőnek egy labdát, ő pedig a botjával üti azt vissza. „Odaszalad Maryhez, amikor meglátja őt az udvaron, és odaviszi neki a labdát.” – mesélte Sarah a CBS News műsorának. A család Ping Ballnak nevezte el az általuk kifejlesztett játékot.

A kis Benjamin nagyon megszerette az idős hölgyet, és minden nap várja, hogy újra játszhasson vele. A korkülönbség egy csöppet sem zavarja a gyereket. „Ő egyszerűen csak Mary, vagy, ahogy az elmúlt napokban kezdte emlegetni, Mimi. Ha bent kezdünk játszani, Benjamin elkezd felőle kérdezősködni: Mimi? Mimi? Olyankor kimegyünk, és megkeressük őt.” – mondta Sarah, hozzátéve, hogy az idős nő is mindig nagyon örül, amikor meglátja a kisfiút.

Benjaminnak Mary az első igazi barátja, de Mary is nagyra értékeli a kapcsolatukat, ami segített neki erősnek maradni, miközben a járvány elszigetelte őt a szeretteitől. Benjaminban megtalálta azt a barátot, akire szüksége volt. „Megtudtuk, mennyire várta, hogy láthassa őt az udvaron játszani, és hogy tartotta benne Benjamin a lelket a járvány alatt, amíg nem láthatott senki mást.” – magyarázta Sarah.

A Benjaminnal való játék újjáélesztette O’Neill gyermeki szellemét, és később már a szappanbuborékokkal és vízipisztolyokkal is nagyon jól elszórakozott. Az idős hölgynek ugyan van egy unokája, de ő már felnőtt, így számára most Benjamin áll a legközelebb ahhoz, hogy az unokája, vagy akár a dédunokája legyen. Több mint egy év telt el azóta, hogy Mary és Benjamin elkezdtek együtt játszani a kertben, és még mindig ugyanúgy élvezik egymás társaságát. Az Olson család azt reméli, hogy amikor Mary augusztusban megünnepli a 100. születésnapját, ők is ott lehetnek, és segíthetnek neki elfújni a gyertyákat.

Az idős nő és a kisfiú barátága több ezer embert megérintett, és Sarah szerint ez azért lehet, mert a kapcsolat teljesen természetesen alakult ki. „Egyáltalán nem kellett dolgoznunk rajta, egyszerűen csak megtörtént, teljesen természetesen.” „Egy barátság nagyon sokféleképpen kialakulhat, és egyszerűen csak boldog vagyok, hogy nekik sikerült megkötni ezt a barátságot – karantén meg járvány ide vagy oda. Örülök ennek a barátságnak, mert mindkettőjük számára sokat jelent.” – tette hozzá a kisfiú édesanyja.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet