Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A 2010-es magyar X-Faktor széria kivételes tehetsége, Takács Nikolas egy vadonatúj duettet készített Portugália legsikeresebb új énekesnőjével, Aureaval, melynek világpremierje 2011. október 24-én reggel 9 óra után a Class FM Morning Showjában lesz. A Sony Music Magyarország ugyanezen a napon, október 24-én a duettet digitális kislemez formájában is megjelenteti világszerte.

A “Where Is The Love” című dalt, mely Roberta Flack és Donny Hathaway klasszikus duettjének feldolgozása, Nikolas és Aurea közösen választották, hiszen mindketten nagy rajongói a soul, R’n’B és jazz zenének, mindketten ebben a stílusban érzik igazán jól magukat, ráadásul Bubenyák Zoltán és Erdélyi András világszínvonalú hangszerelésének köszönhetően egy igazán felejthetetlen, magával ragadó sláger született.

A közös dal készítésének ötlete először 2010. decemberében merült fel, amikor Nikolas és Aurea is élete legnagyobb áttörése előtt állt saját hazájában, és kiadójuk már azon gondolkodott, hogyan lehetne ezt a két fantasztikus tehetséget összehozni és egymás országaiban is megmutatni, ezzel is lehetőséget teremtve a nemzetközi zenei életben való bemutatkozásra. Eddigi sikereik csúcsán, 2011. nyarán meg is született a “Where Is The Love” hangfelvétele Budapesten és Lisszabonban, hogy idén ősszel már közösen hódíthassák meg a rádiókat és a rajongókat ezzel a szerelmes dallal.

A 25 éves Takács Nikolas 2010-ben indult a magyar X-Faktor tehetségkutatóban, hogy az egész ország megismerhesse őt. Nikolas egészen a nagydöntőig menetelt, ahol végül a 2. hely lett az övé. Az X-Faktor befejezése jelentette az első lemez megjelenését számára 2010. decemberében, mely az élő showkban elhangzott felvételeket tartalmazta, és két hétig állt az első helyen a hivatalos magyar albumlistán, néhány héten belül pedig tripla platinalemez lett, több mint 35.000 értékesített példánnyal. Egy teltházas budapesti nagykoncert és megszámlálhatatlan magyarországi, szlovákiai és romániai élő fellépés után második lemeze 2011. augusztusában jelent meg 10 vadonatúj stúdiófelvétellel, mely szintén elérte már az aranylemez szintet.

Nikolas így nyilatkozott az új duettről: “Ez a dal nem arról szól elsősorban, hogy ki milyen nagyot tud énekelni. Sokkal inkább érzésekről és azok legegyszerűbb kifejezéséről. Én nagyon hálás vagyok azért, hogy lehetőségem van a közös munkára egy ilyen tehetséges és fiatal énekesnővel, aki még ráadásul elképesztően csinos is! Remélem, hogy az emberek könnyen megkedvelik a dalt, szeretni és hallgatni fogják minden nap.”

A mindössze 23 éves Aurea első slágerével, a hazai rádiókban is hallható “Busy (For Me)” című szerzeménnyel rekord sebességgel hódította meg a portugál rádiókat az idei év elején és ért el #1 pozíciót a kislemez listán, majd a portugál albumlistát is 8 héten át vezette (és már több mint 52 hete szerepel egyhuzamban a Top30-ban) “Aurea” című debütáló lemezével, melyet szintén a Sony Music jelentetett meg, és több mint 20.000 példányban talált gazdára, 2011. legsikeresebb új énekesnőjévé téve Aureát Portugáliában. A dupla platinalemezes énekesnőnek számos teltházas koncertje is volt már hazájában, legutóbb pedig Taiwanon lépett fel, ahol már szintén megjelent az albuma. Az MTV nemrég a Legjobb Portugál Előadónak választotta, így ő képviselheti hazáját idén a belfasti MTV European Music Awardson is.

Aurea ezt mondta a közös dalról: “Hatalmas öröm és megtiszteltetés számomra, hogy közreműködhetek ebben a nagyszerű duettben Nikolasszal. Különleges és erőteljes hangja van, mely egy teljesen új jelentést ad ennek a verziónak. Fantasztikus, amikor ilyen csodálatos művészekkel dolgozhatunk együtt, mint Nikolas.”

Nikolas és Aurea együttműködése a duett megjelenését követően sem ér véget, hiszen Nikolas 2011. november 18-án Lisszabonba utazik, hogy Aurea Coliseu beli teltházas koncertjén élőben is előadhassák a “Where Is The Love”-ot, majd december 3-án Aurea érkezik Budapestre, hogy ugyanezt megismételhessék az X-Faktor aznap esti adásában több millió néző előtt, majd másnap, december 4-én Nikolas RAM Colosseum beli akusztikus nagykoncertjén is. A duetthez videoklip is készül, melyet Nikolas lisszaboni és Aurea budapesti látogatása alkalmával forgatnak majd, és premierje december közepére várható.

Az október 24-i rádiós világpremiert követően, délelőtt 10 órától a dal meghallgatható lesz Nikolas és Aurea hivatalos weboldalán is online stream formájában, a digitális kislemez pedig azonnal letölthető lesz az iTunes-ról és a starzone.hu-ról is. A digitális kislemez a duetten felül karaoke és instrumentális változatokat is tartalmaz majd, így a rajongók is kipróbálhatják, milyen lehet Nikolasszal vagy Aureaval közösen elénekelni a dalt. Az új duett a tervek szerint december 1-én CD-n is megjelenik további négy dal kíséretében a Story magazin mellékleteként.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!