KezdőlapBulvárTalálkozzunk a Campus Fesztiválon!

Találkozzunk a Campus Fesztiválon!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Szerdán kezdődik a Campus Fesztivál! A 300-nál is több program között olyan zenei kuriózumok kaptak helyet, mint a francia világsztár, Bob Sinclar, az argentin Karamelo Santo vagy a méltán népszerű Boban Markovic Orkestar. A július 21-én kezdődő fesztivált egy igazán ütős összeállítás nyitja meg, jön a Fish!, a Turbo és a Kiscsillag! A Campus Fesztivál zenés programjaiban minden műfaj megtalálható, több mint kétszáz zenekar, óriási non-stop szórakozást, ígér a négy nap alatt! De nézzük mi várható még a zenén túl?!

Július 22-én ponthatárok a főtéren
Az idei Campus Fesztivál egyik különlegessége, hogy a szervezők Debrecen főterét is fesztiválhelyszínné avanzsálták! A Kossuth téri Cívis Korzón, csütörtökön a Kowalsky meg a Vega lemezbemutató koncertje mellett kihirdetik a felsőoktatási ponthatárokat is. Debrecen mellett Budapesten és Pécsen is egy időben zajlik majd a rendezvény, e három helyszínen az internetre kerülés előtt derülnek ki a ponthatárok.

Duma-parádé a Campuson!
Az OTP Pódium keretében a legnevesebb stand-upos fellépők nyomják a poénokat! Kiss Ádám, Kőhalmi Zoltán, Lorán Barnabás, Hadházi László, Beliczai Balázs és Hajdú Balázs igazi fesztivál-poéngyártást ígér! A “Dumafesztivál” mellett a Pódium színpad kínálatában jazz-koncertek, folk előadók, és Campus Mozi is található.

Tudatos környezet- és városvédelem
Campus Fesztivál szervezői és a Tiszántúli Természetvédők Társulatának szakemberei az elmúlt évben madárodúkat telepítettek a debreceni Nagyerdő területén, idén fák ültetésére gyűjtenek.

A Campus Fesztiválon a sokszínű programok mellett kiemelten fontos a nagyerdei környezet megóvása. A rendezvény lebonyolítását a környezetvédelmi előírások maximális betartásával végezik, emellett egy éve már, hogy egyedi környezetvédelmi program is született a természetvédők közreműködésével. Mivel a nyári fesztiválokon a legnagyobb hulladékmennyiség az eldobható műanyag és papírpoharakból tevődik össze, a rendezvény szervezői és a Tiszántúli Természetvédők Társulata közös ötlete nyomán 2009-ben a fesztiválon bevezették a “Campus Odú-adót”. A fesztiválos adónem valamennyi műanyag és papírpohárban felszolgált italt érintette, ez pénzben egy jelképes 10 Ft-os pohárárat jelentett. Az ebből összegyűlt 485.800 Ft-ból év végén madárodúkat telepítettek a debreceni Nagyerdő területén.

Ez a tavaly elkezdett környezetvédelmi program természetesen 2010-ben is folytatódik! Az idei fesztivál “Lomb-adójából” befolyó összeget, fasor-rekonstrukcióra, és előnevelt fák ültetésére fordítják a program végrehajtói!

A fesztivál szervezői és ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. közös roadshow keretében kívánja felhívni a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára, így ismét érdekes akciók várják a fesztiválozókat. Az ÖKO-Pannon több mint 200 road show-ján. eddig 100.000 látogató vett részt. A szelektív hulladékgyűjtési roadshow 2003-ban indult útjára, fő programja, hogy látványos oktatóeszközökkel mutassa be a hulladékok szelektív gyűjtésének helyes gyakorlatát. Az érdeklődők a szabadtéri oktatóeszközök játékos feladatain keresztül sajátíthatják el a szelektív hulladékgyűjtés alapjait, és betekintést nyerhetnek a hulladékok újrahasznosításának folyamatába is.

Hamis ígéretek, valódi veszélyek” –
Hamis tárgyak kiállítása

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület kiállításának országos turnéja keretében Veszprém, Pécs, Székesfehérvár, Győr és Sopron után a debreceni CAMPUS Fesztiválon lesz látható a Science Lounge sátorban a “Hamis ígéretek, valódi veszélyek” címet viselő, hamis tárgyakat bemutató kiállítás.

A kiállítás egy lakás elrendezését követve mutatja be, hogy a mindennapok során hol, milyen hamis tárgyakkal kerülhetnek kapcsolatba a fogyasztók. A lakás helyiségein, így a nappalin, gyermekszobán, hálószobán, konyhán és fürdőszobán végigkalauzolva a látogatókat, információs molinókkal és hamis tárgyakkal illusztrálja a hamis árucikkek megvásárlásával járó kockázatokat és veszélyeket. A bemutatott hamisítványok között különféle elektronikai termékek, ruházati cikkek, gyógyszerek, kozmetikai szerek és játékok szerepelnek. A kiállításon ezek, valamint a hamisításhoz használt eszközök tucatjai adnak képet a hamisítók leleményességéről. Az információs anyagok a hatóságok tapasztalatairól, a hamisítás és kalózkodás következményeiről adnak átfogó képet, továbbá a veszélyek elkerülésében nyújtanak hasznos segítséget. A kiállításon a Magyar Szabadalmi Hivatal és a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai kalauzolják körbe az érdeklődőket és válaszolják meg kérdéseiket. A hamisítók trükkjeiről, valamint a hamisítás ellen küzdő szakemberek munkájának kulisszatitkairól a VPOP munkatársai tartanak minden nap előadást. A kiállítás eddigi tapasztalatai alapján a látogatók körében a legnépszerűbbek a megfogható hamis tárgyak, amelyeknél maguk állapíthatják meg az eredeti és a hamis termék közötti különbségeket, valamint nagy érdeklődést váltott ki a “csőgörény”, hivatalos nevén fiberszkóp is, amelyet kipróbálva csomagok rejtett tartalmát fedezhetik fel a játékos kedvű látogatók.

A “részegszemüveg” kapja majd a főszerepet
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság – Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság immár harmadik alkalommal vesz részt a Campus Fesztiválon, ahol központi üzenet az ittas vezetés elleni kampány lesz.

A Rendőrség munkatársai szórólapokkal, előadásokkal és felvilágosítással a Campus Fesztiválon is felhívják a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire és súlyos következményeire. Ebben az évben egy új eszközt is “bevetnek” az egyenruhások a prevenció érdekében. Az úgynevezett “részegszemüveg” felvéve ittas állapotot érzékeltet az azt kipróbálóval, így a vállalkozó kedvű fiatalok “tiszta fejjel” élhetik át, mennyire változik meg a cselekvési képesség részegállapotban. A rendőrség információs sátránál játékos feladatokon keresztül próbálhatják ki józanul a bódult állapotot, különböző ittassági szinteken keresztül. A program lényege, hogy a fiatalok átérezzék, miért fontos a józanság a közlekedésben.

Az ittas vezetés a halálos balesetek okait tekintve világszerte az első háromban szerepel, a gyorshajtással és az elsőbbségi szabályok be nem tartásával együtt.

Campus örökzöldek
A Campus Fesztivál közvetlen elődjével a Vekeri-tó Fesztivállal egyidős a FOKKváros ötlete, mely kezdetekkor egyfajta fesztivált képezett a fesztiválon belül, majd “fok(k)ozatosan” a rendezvény állandó, közkedvelt programhelyszínévé vált, melynek egyik fő ismérve most is a “leghosszabb nyitva tartás” lesz!

A színpad idei programja némi változást mutat az eddigi gyakorlathoz képest, mert egyesültek a fokk.hu és a Debrecen színpad eseményeit, ezzel a napközbeni csendes-ülős előadásokat, vagy épp átmozgató jellegű szabadedzéseket, küzdősport bemutatókat felváltja a debreceni könnyűzenei élet üdvöskéinek koncert kavalkádja.

Bud Spencer és Terence Hill vetélkedő
A fokk.hu színpadának elmaradhatatlan szereplői Bud Spencer és Terence Hill! A filmjeikkel kapcsolatos vetélkedő most is minden este szórakoztató alternatívát kínál a fesztivál koncertdömpingjével szemben. Aki valaha is belekukkantott ebbe az evős-ivós-ügyességis csapatmegmérettetésbe, az tudja, hogy a játék végére játékosként számára jó eséllyel imbolyog majd a világ, nézőként pedig erősen belázasodhatnak a nevetőizmai. Szem és torok nem marad szárazon!

FOKK 1 HÁZ
(f)Okker Atya, atyakönyv-vezetőjével, Zoma testvérrel (aki varázslatos kézügyességgel bánik a fokk egyház szent orgonabillentyűzetével is) karöltve idén is minden délután kitárt szívvel, repesve várja azon szerelmeseket, kik számára Campus Fesztivál idején válik bizonyossá, hogy immár nem halasztható tovább a házasulandás. A párok nemre, korra, halmazállapotra függetlenül jelenhetnek meg az atya színe előtt.

Négycsillagos helyszín
A gyönyörű természeti környezet mellett igényesen kiépített infrastruktúra várja a komfortra vágyókat. Melegvizes zuhanyzók, kellemes sátorhelyek, mobiltelefon töltő-állomás, internet-kamion, és tovább bővül a vendéglátóhelyek száma is.

Sok fesztiválon gondot jelent, hogy az ébredéstől a délutáni és esti programokig mivel töltsük az időt. Ez Debrecenben nem lehet probléma. A Fesztivál Kempingtől 5 percre található a Nagyerdei Strandfürdő (fesztiválozóknak nagy kedvezménnyel), illetve a fedett Aquaticum Élményfürdő. De 10 perc alatt villamossal könnyen megközelíthető Debrecen belvárosa, a Déri Múzeum, a MODEM, a Nagytemplom és Debrecen főtere is!

Aki a környéken szeretne további programokat, annak feltétlenül ajánljuk a Nagyeredei Kultúrpark (Állatkert és Vidámpark) által kínált lehetőségeket, valamint Csónakázó-tó élményeit.

Jegyárak (Július 10-től és a helyszínen):
Napijegy: 4900 Ft
Bérlet: 12 500 Ft

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet