KezdőlapBulvárTechnikai újdonságokat vezetnek be a Szigeten

Technikai újdonságokat vezetnek be a Szigeten

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A percalapú szigetjegy, a Sziget InfoSMS-szolgáltatás és a készpénzkímélő kártya is szerepel az idei Sziget fesztivál technikai újdonságai között – jelentették be az augusztusi rendezvény szervezői.

Gerendai Károly, a fesztivál ügyvezető igazgatója emlékeztetett, már tavaly bevezették a 23 óra után megvásárolható félárú Sziget-belépőt és a csoportos diákkedvezményt, idén pedig a rendezvény egyik főszponzorával, a Vodafone-nal összefogva percalapú jegyet is válthatnak a rövidebb időre kilátogatók. A rendszer a mobil parkoláshoz hasonlóan működik majd, “csúcsidőben” 70, egyéb időszakokban 35 forintos percenkénti díjjal; a napi számla összege azonban nem lépheti túl a 13500 forintot, így az sem jár rosszul, aki végül egész napra marad.

Lakatos Péter, a Vodafone Magyarország kommunikációs vezérigazgató-helyettese, elárulta: a szolgáltatás saját előfizetéses és kártyás ügyfeleik mellett reményeik szerint a T-Mobile előfizetői számára is elérhető lesz. Mint hozzátette, a telekommunikációs vállalat a hetijegyesek számára ingyen mobilkészüléket biztosít, de a napijegyesek is kedvező feltételek mellett juthatnak “szigetphone”-hoz, ráadásul a speciális Sziget-tarifáknak és roamingdíjaknak köszönhetően alacsony áron beszélhetnek egymással, illetve külföldi családtagjaikkal.

A fesztivál látogatói naponta hat-hét Sziget InfoSMS-ben értesülhetnek díjmentesen az esetleges programváltozásokról, a várható időjárásról és egyéb fontos hírekről, ha pedig telefonjuk lemerült, a kijelölt pontoknál akkumulátort cserélhetnek.

Gerendai Károly elmondása szerint jól bevált az először az idei Balaton Soundon bevezetett kártyás fizetési rendszer, ezért azt a Szigeten is alkalmazni fogják. A fesztiválozók érkezéskor feltölthető készpénzkímélő kártyát válthatnak ki, így a vendéglátó egységeknél gyorsabban zajlik majd a fizetés. A kártya elvesztés esetén letiltható, a fel nem használt összeg pedig visszaváltható.

A látogatókat számos kisebb meglepetés – például SMS-sel működő kávéautomata – is várja majd augusztus 11. és 16. között a Sziget fesztiválon.

(MTI)

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet