KezdőlapBulvárTragédiába fordult a családi vakáció, amikor a 13 éves fiút megfertőzte egy...

Tragédiába fordult a családi vakáció, amikor a 13 éves fiút megfertőzte egy ritka agyevő amőba

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy héttel azután, hogy családjával Floridában nyaralt, a 13 éves Caleb Ziegelbauer kínzó fejfájásra kezdett panaszkodni, majd hallucinálni kezdett, és végül a sürgősségen kötött ki. Amikor az orvosok rájöttek, mi történt, tudták, hogy nincs vesztegetnivaló idejük.

Caleb Ziegelbauer a floridai Port Charlotte Beachen úszott a családjával 2022. július 1-jén. Egy héttel később a fiú fejfájásra kezdett panaszkodni, ami idővel egyre jobban felerősödött, majd hallucinálni kezdett és felment a láza.

A tünetek agyhártyagyulladásra utaltak, és hamarosan az is kiderült, hogy egy ritka, de súlyos fertőzés áll a háttérben – a primer amőbás agyvelő- és agyhártyagyulladás (PAM).

A fiú hetek óta kórházban van, és a családja azért imádkozik, hogy felépüljön. Vannak biztató jelek, például az, hogy Caleb most már képes egyedül lélegezni, de az orvosok szerint még nincs túl a nehezén. Caleb nagynénje, Katie Chiet azt mondja, a család igyekszik megőrizni a reményt, de azt is hozzátette, hogy a várakozás egy borzalmas és magányos folyamat.

„Abban reménykedünk, hogy Caleb lehet a 6. túlélő, de hosszú út áll még előttünk” – mondta Chiet. A család megsegítésére egy GoFundMe oldalt is létrehoztak, ahol rendszeresen osztanak meg frissítéseket a fiú állapotáról. Az oldalon eddig több mint 48 ezer dollár gyűlt össze.

A közösségi médiában rengeteg támogató üzenet érkezett, és sokan kifejezték együttérzésüket Caleb családjával. Úgy tűnik, a fiú egyelőre jó úton halad afelé, hogy legyőzze a fertőzést, ami már sok ember életét követelte. 1962 és 2015 között körülbelül 138 eset fordult elő.

Bár a PAM túlélési esélyei riasztóan kicsik, vannak olyan gyerekek, akiknek sikerült legyőzni a fertőzést. Köztük volt egy 8 éves texasi fiú is, aki szintén úszás közben fertőződött meg. A fiú agykárosodást szenvedett, mert viszonylag későn diagnosztizálták a betegséget, mégis teljesen felépült.

Egy másik túlélő a 12 éves Kali Hardig. Ő is heteket töltött a kórházban, és a felépülés felé vezető út meglehetősen nehéz volt, de végül meggyógyult, és visszamehetett az iskolába is.

A család és a barátok most abban reménykednek, hogy hozzájuk hasonlóan, Caleb is túléli a veszélyes fertőzést.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet