KezdőlapBulvárTúljutott a kritikus időszakon a Pedrofon

Túljutott a kritikus időszakon a Pedrofon

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Azt mondják minden kapcsolatban az első hét év a nehéz, s ha azt sikerül átvészelni, onnantól már megy, mint a karikacsapás. A Pedrofon rock and roll zenekar idén november közepén már a nyolcadik születésnapját ünnepli. Nem kritikus, hanem szép időszakra tekintenek vissza.

A zenekar 2002 nyarán szerveződött, olyan muzsikusok ötletelésének köszönhetően, akik korábban már zenéltek együtt különféle – Cadillac, Madarak, Lucky Boys – formációkban.

A közvélemény felé is hangos, első hivatalos elismerést 2004-ben vívta ki a csapat, amikor a SZTÁRGYÁR elnevezésű tehetségkutató versenyben taroltak, s a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhattak fel. A siker mellett tagcserék is esedékesek lettek: a dobos és a basszusgitáros vált ki a zenekarból, azonban a csapat azóta nem változott, így a hatosfogat azóta a következőképpen koncertezik együtt: Kosztolicz „Pedró” Péter, Szajkó Edina, Födő „Fido” Sándor, Porvay György, Kovács Erik, Solymosi Róbert.

Ifa megy a hegyen…

A sikerek innentől sorra jöttek, minden évben közel száz koncerten találkozhat a közönség a Pedrofonnal, akiknek életében a Sláger Rádió Bumerángra keresztelt műsora is sokat jelentett, hiszen az Ifa megy a hegyen című dalukat felkarolta és népszerűsítette az adások során. A klip egyébként a legnépszerűbb videó megosztón azóta átlépte a 300 ezer kattintást.

Nem lehet elmenni szó nélkül amellett sem, hogy a Dolly Roll Pedróékat kérte fel állandó kísérőzenekarának, illetve hogy olyan, további hazai nagyágyukkal zenéltek és zenélnek közös színpadon, mint Fenyő Miklós, Komár László, Baby Gabi vagy éppen Auguszt Bárió. Természetesen a rock and roll és rockabilly stílus legjobbjai rendszeres vendégek a srácok koncertjein.

A nyolcadik születésnapot tehát büszkén ünnepelheti Pedró és zenekara, aki ekképp emlékezik vissza a mögöttük hagyott nyolc évre:

– A megalakulás viszonylag könnyen ment, de az első 2 évben elég lassan haladtunk előre.
De aztán szépen jöttek a sikerek és egyik fellépés hozta a másikat. Több, mint 6 és fél éve változatlan a felállása a zenekarnak (jön a kritikus 7 év ), ami ritkaság ebben a műfajban.
Sok tervünk van, remélem energiánk és lehetőségünk is lesz megvalósítani őket! – mondta el Pedró, a zenekar vezetője és szaxofonosa.

Minden szerda este tiétek a Pedrofon!

A közönséggel való kapcsolatot mindig is az egyik legfontosabbnak tartották a muzsikusok, ezért is döntöttek úgy, hogy minden héten, egy fix napon az estéket a rock and rollnak szentelik. A szerdára eső, Széchenyi Kertben megrendezett bulikon a résztvevők igazi rongyláb-partit kapnak abban a két órában, amikor a legnagyobb slágerek csendülnek fel, a Pedrofonra oly’ jellemző profi hangzással és hiteles, humorral is fűszerezett előadásban. A közönség hétről-hétre megszavazza a bizalmat nekik, így igazi, kortalan törzsgárda jött létre, ahová azonban a „tagfelvétel” folyamatos, s mindenkit szeretettel várnak.

– Már több, mint két hónapja itt vagyok minden szerda estre. Nagyszerű bulikat tart a Pedrofon, rock and roll-ban szerintem ők a legjobbak az országban! Sajnálom, hogy nem értesültem előbb ezekről a heti rendszerességű koncertekről, de most már amerre járok terjesztem, hogy a szerda este csak a Pedrofonnal lehet teljes! – árulta el Rita, aki azt is megsúgta, nem csak üldögélni jár a Széchenyi Kertbe.

Ha a Pedrofonnal együtt szeretnél ünnepelni, találkozhatsz velük november 17-én, szerda este 8 órakor a Széchenyi Kertben, ahová ha megváltod a belépőt, nem csak egy fergeteges rock and roll kalandban lesz részed, hanem a jegyár feléért fel is frissítheted magad a széles italkínálatból választva. Javasoljuk a pezsgőt, hiszen a nyolc éves Pedrofon igazán megérdemli, hogy igyanak az egészségükre, akár minden héten, hiszen ha szerda este: akkor rock and roll show a Széchenyi Kertben!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet