Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Rekordszámú néző választotta szombat este az m1 közszolgálati csatornát; a magyar eurovíziós dalválogatót csaknem egymillióan nézték végig, lényegesen többen, mint a két nagy kereskedelmi csatorna műsorait – közölte Cserháti Ágnes, az MTVA sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

A szóvivő közleménye szerint szombat este 968 ezren nézték A Dal című kétórás élő showműsor második elődöntőjét, ezzel az m1 megelőzte mindkét nagy kereskedelmi csatornát a nézettségi táblázatban. Az eurovíziós dalválogató a fiatalok körében is sikeres volt, ebben a célcsoportban majdnem 13 százalékos közönségarányt ért el a m1 – írja Cserháti Ágnes.

Az MTVA szóvivője emlékeztet arra, hogy az eurovíziós dalválogató műsor első elődöntőjére is nagyon sokan, 822 ezren voltak kíváncsiak.

Cserháti Ágnes szerint a nézők választása bebizonyította, hogy az igényes szórakoztató műsorokra a közszolgálati csatornákon is szükség van.

A közmédia büszke arra, hogy a műsorral a már országszerte ismert és népszerű énekesek és formációk mellett tehetséges fiataloknak is lehetőséget nyújt arra, hogy a legjobb dal előadójaként Európa-szerte is ismertté válhasson – áll a közleményben.

A műsor február 11-i döntőjében dől majd el, hogy az elődöntőkből továbbjutott nyolc legjobb dalból melyik képviselheti majd Magyarországot a májusi Eurovíziós Dalfesztiválon, az azerbajdzsáni Bakuban. A szóvivő közleménye szerint a nyolc dalra ezúttal már a műsor elejétől lehet szavazni, és a nézők által legjobbnak ítélt négy produkcióból a zsűritagok nevezik meg a győztest, ám ha ők nem értenének egyet, akkor a nézők SMS-ei döntenek.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!