A Duna Család-Barát magazinjának szerdai vendégei Kovászna megyéből érkeznek. Cserháti Ágnes és Barkó Judit mikrofonja előtt a helyi vendéglátás helyzetéről és az MTVA erdélyi gasztronómiai hétvégéjéről beszélgetnek.
A Család-Barát, a Duna délelőtti magazinja szerdán Czápos Attilát, a Grand Hotel Bálványos főszakácsát, és Tóth Lászlót, a kézdivásárhelyi Szék-helyek főszerkesztőjét látja vendégül. A meghívás aktualitását az MTVA-nak, az Erdélyi Gasztronómiai Szövetséggel és az említett hírportállal közösen tervezett Kovászna megyei gasztronómiai hétvége adja.
Az adásban Barkó Judit műsorvezető és Cserháti Ágnes a program részleteibe avatják be a nézőket, ezen kívül szóba kerülnek az erdélyi idegenforgalom gondjai és eredményei is. A beszélgetés alatt Czápos Attila főzési tudományát is bemutatja, a bálványosi konyha mesterfogásaira tanítja meg a képernyő előtt ülőket. A tűzhelyen két étel készül: tárkonyos pityókaleves csülökkel, valamint a nagyböjtre való tekintettel juhtúrós puliszka.
Tóth László a gasztronómiai napok előkészületeit foglalja össze, s elmondja, hogy egy sikeres portálnak miért érdeke a vendéglátással összefüggő kezdeményezés támogatása.
Adás: 2012. március 14. (Duna 10.00)