Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az MTV Hungary új, Social MTV nevű Facebookos alkalmazását használva a csatorna leglelkesebb nézői minden hétvégén fiatal, magyar designerek darabjait nyerhetik meg. A felhasználók között Tipton szemüvegeket és személyre szabott Tyra Clothing ruhákat sorsolnak ki.

Új közösségi média-alkalmazást indított az MTV Hungary Social MTV néven. A fiataloknak szóló szórakoztató műsorokat sugárzó adó így akarja kiszolgálni célcsoportjának online jelenlét iránti igényét, miközben együttműködik fiatal, hazai designerekkel is: hetente egyedi termékek, Tipton szemüvegek és Tyra Clothing ruhák kerülnek kisorsolásra.
Zachary Tipton 1998-ban kezdett el dolgozni egyedi szemüveg-kollekcióján, amelynek lényege, hogy régi bakelitlemezeket és filmszalagokat hasznosít újra és dolgoz fel. Miután 2001-ben az úgynevezett Vinylize prototípusokat elfogadta egy esztergomi gyár, elkezdődhetett a kollekciók sokszorosítása. Ma már több mint 130 boltban kínálják terméküket, a világszerte híres kollekciónak olyan megrendelői vannak, mint Elton John, Lenny Kravitz és John Malkovich, de hazai sztárok is hordják, például Harcsa Veronika és Herczeg Zoltán.

„2004-ben alapítottuk meg a céget a testvéremmel Magyarországon – mesélte Zach Tipton, a kollekció szellemi atyja. – A jelenlegi két kollekciót, a Vinylize-t és a Cinematique-ot hamarosan két újabbal egészítjük ki, amelyeknek a tervezésén most is dolgozunk. Örülök, hogy lehetőségünk van együtt dolgozni az MTV Hungary-vel, mert így lehet bátorítani a fiatalokat, meg lehet nekik mutatni, hogy valóra tudják váltani az álmaikat.”

A Tyra Clothing kollekció mögött Lang Szonja tervező áll, aki bécsi tanulmányai befejeztével debütált funkcionális, a mindennapi életben jól használható termékeivel. A nemzetközi sikert a Münchenben szezononként megrendezett ISPO szakkiállításon, a Brand New Awardon szerzett első helyezés elérése hozta meg, amely megnyitotta a világ kapuit a kollekció előtt. A márka sikeresen szerepelt többször is a barcelonai, a berlini, a bécsi, valamint a new york-i divatheteken is.

„2002-ben debütált a kollekció, amelynek specialitása, hogy az alapanyagok döntő hányada pamut, egyazon olasz gyár termékei, amely a farmeranyag gyártás élmezőnyébe tartozik – mondta el Lang Szonja. – Az egyes darabok megtervezésénél a fő kritérium a funkcionalitás, amitől azok sportos jelleget kapnak, de nem veszítik el hétköznapi eleganciájukat – tette hozzá a divattervező, aki azt is elárulta, hogy a nagyon közeli jövőben SLANGSLANG néven webshop nyitja meg virtuális kapuit, melynek palettáján a TYRA by Sonja Lang márka mellett több hazai tervező is helyet kap majd.

Az MTV Hungary új Facebook-alkalmazásának lényege, hogy tévézés közben be tudnak csekkolni a nézők a programba, így pontokat gyűjtve, amik alapján lehetőségük van ajándékokat nyerni. A hetente kisorsolt értékes nyereményeket fiatal designerek ajánlották fel a csatornának.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!