Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Annyira magától értetődő, hogy baleset, vagy komolyabb rosszullét esetén a mentőket, hívjuk segítségül, hogy bele sem gondolunk: honnan jön az a mentő, ki vezet és ki az, aki segít a bajba jutott emberen? A Duna Televízió Veszélyben című akciósorozatának következő részében az Országos Mentőszolgálat mindennapjaival ismerkedhetünk meg.

Csak az elmúlt évben Magyarországon közel 1 millió beteget láttak el a mentők, azaz minden tizedik emberen segítettek valamilyen formában. Ez idő alatt több mint 33 millió kilométert tettek meg, amivel 85-ször lehet megjárni a Föld és a Hold közötti utat. 7000 ember, az ország 230 állomáshelyén éjjel nappal készenlétben áll, hogy segítsen rajtunk.

Szédületes számok, de nem is ez az igazi csoda, hanem az, amikor kétségbeesett hívásunkra perceken belül megérkezik a segítség. Az, amikor a legkilátástalanabb helyzetből is életre keltik a beteget.

A szombati adásban a műsorvezetőt, Kolozsi Kiliánt is újjáélesztik; megtudjuk, hogy miben hasonlít egy rohamkocsi az intenzív osztályhoz; és Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője arról is mesél, hogy miért nagy büszkeség mentősnek lenni. Aki még több mindenre is kíváncsi, az nézze november 26-án, 15 óra 40 perckor a Duna Televízió műsorát.

A műsor ajánlója itt megtekinthető:

http://www.youtube.com/user/kiltechprod#p/u/7/KIfMy-IGvew


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!