Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Muzsikáló mazsolákat, médiaiskolásokat és diákszínjátszókat mutat be, valamint számos rajzfilmet, családi filmet és élő produkciót kínál a Csudaszombat november 26-án érkező következő adása. Az m2 gyerekműsorában ezúttal a kreativitás és a tehetségkutatás áll majd a középpontban, illetve az a fiatal generáció, amelyik már nem elégedik meg azzal, hogy csak nézi a televíziót…

Milyen hatással van a média a gyerekekre? Hogyan tudják ők maguk használni az elektronikus sajtó és a közösségi média különböző felületeit? Erre keresik a választ médiaiskolások és fiatal filmesek segítségével az m2 november végén látható, újabb egész napos gyerekműsorának alkotói. Létrehozzák a Csudaszombat médiatérképét, ahová a legtávolabbi települések fiataljai is elküldhetik műveiket, készülnek társadalmi célú reklámok gyerekekkel, válogatást mutat be az m2 az elmúlt év diákfilmes terméséből, és számos fiatal tehetség is bemutatkozik az egész napos műsorban.

A délelőtti kínálat

A november végi Csudaszombat ezúttal egy zenés ébresztővel kezdődik Gryllus Dániellel és a Kalákával. Ők indítják azt a majdnem ötórás, gyerekeknek szóló stúdióműsort, amelyben rajzfilmek, színházi felvételek, élő produkciók követik egymást Nagy Judit és Szabó Balázs műsorvezetésével. Válogatást láthatnak a kisebbek Erkel András animációsfilm-producer munkáiból, részletek érkeznek a sarkvidéki madarakról készült Huhu, az egy tehén és egy varjú barátságáról szóló Mamma Mo and Crow, vagy éppen a vidám malaclurkó életét megelevenítő Malackó című rajzfilmekből.

A délelőtti műsorban játékos vetélkedőben küzdhetnek a kisebbek a Csudaszombat kupáért. Lesz mesés divatbemutató, kukoricamorzsolás és közös adventinaptár-készítés, a Bihari gyermek-táncegyüttes segítségével pedig legényesben és a karikázóban is összemérik tudásukat a versenyzők. Szó lesz még az ország legkisebb zenekaráról, az óvodásokból álló Muzsikáló mazsolákról, Fabók Marianna bábos mesemondó székely mesékkel szórakoztatja az apróságokat, belenézünk az ország legjobb diákszínjátszó-előadásaiba, a Fesztiválzenekar a gyerekekért november eleji koncertjébe, és Rózsaszín tricikli címmel aprócska kulturális ajánló is indul a kicsiknek.

A koradélutáni és esti kínálat

A déli harangszó után Rutkai Bori és a Hébe-Hóba Banda koncertezik, majd Jó ebédhez szól a mese címmel híres szülők és nagymamák mesélnek a sziesztázó felnőtteknek és az örökmozgó gyerekeknek. Koradélután helikofferen érkezik az Ismeretlen ismerős – Rózsa János kedves családi filmjében arra kapunk magyarázatot, hogyan kezdett gyerekdalokat énekelni Halász Judit.

Újabb animációs és ismeretterjesztő filmek után jutunk el a délután négytől, Buda Márton vezetésével induló, kamaszoknak szóló kínálathoz. Médiaguruk és médiaiskolások segítségével megalkotjuk az Y Generáció Médiatérképet, a 26 év alatti magyar tehetségek médialenyomatát; indulásként öt fiatal alkotóműhelyt mutat be munka közben a műsor. A Csudaszombat délutáni vendége lesz a 18. Országos Diákfilmszemle győztese, Visky Ábel és Csobbanás című rövidfilmje, bemutatkoznak a Rátz Tanár Úr Életműdíjas tanárok, Földessy Margit tanítványai pedig rögtönöznek is a műsorban.

Később Terry Gilliam Időbanditák című angol vígjátékát vetíti az m2, majd este héttől érkezik a Valami új! című zenés műsor Csík Jánossal (Csík Zenekar) és vendégeivel, mások mellett Hobóval, Kiss Tibivel, Bocskor Bíborkával és Ferenczi Györggyel. Este 9-től riportfilmet láthatnak a nézők Gyermekmentő Erdélyben címmel, később Alejandro Gonzáles Inárritu a marokkói sivatagban játszódó filmdrámáját, a Cate Blanchett és Brad Pitt főszereplésével készült Bábel című mozit vetíti az m2. A Csudaszombat programját 23.20-tól egy werkfilmmel zárja a csatorna Geszti Péter az idei szigeten adott, Gesztivál című koncertjéről.

Csudaszombat – Figyelj rám!

2011. november 26., m2

Főszerkesztő: Görög Athéna; felelős szerkesztő: Halász Judit; kreatív tanácsadó: Takács Vera; rendező: Gábor Péter, Déri Balázs

Részletes műsorkínálat

8.10        Csudaszombat – interaktív délelőtti játszóház  

Benne:

Ébresztő játék Gryllus Dániellel és a Kalákával; Kissotto – gyerekversek három részben (Csillagszedő Márió, Emese almája, A nagypapa távcsöve), válogatás Erkel András animációsfilm-producer munkáiból (Mamma Mo and Crow: Mú mama házikót épít, Malackó: A gólkirály, Huhu, Lisa: A fürdő, Világ legszebb meséi: A lófülű király, A fiú és a mágus; Csókaleányok, Égig érő fa (diákszínjátszó előadások); Különös utazás (diákanimációs film); Muzsikáló mazsolák (riportfilm); Társadalmi célú reklám – gyerekektől; Pecsenyehattyú és más mesék (riportfilm a Győri Vaskakas Bábszínház előadásáról); Óperenciás mesék (Illyés Gyula: A farkas mulatni megy, azután szállni tanul); Rózsaszín tricikli (programajánló kicsiknek); Fabók Mariann énekes mesemondó előadása; A Fesztiválzenekar a gyerekekért 2011 (riportfilm a gálaestről).

12.00     Csudaszombat – interaktív élő stúdióműsor

Benne:

Ruttkai Bori és a Hébe-Hóba Banda (élő koncert); Jó ebédhez szól a mese (hírességek mesélnek); Naranzs, Minyon és Dartanyan (animációs film); Mi micsoda, 26/19. rész: Kalózok (német ismeretterjesztő film gyerekeknek); Ismeretlen ismerős (Magyar gyerekfilm, 1988, rendező: Rózsa János, szereplők: Halász Judit, Eperjes Károly, Garas Dezső); Légy jó mindhalálig (gyerekmusical Tatabányán); Társadalmi célú reklám – fiataloktól.

16.00     Csudaszombat – délután kamaszoknak   (12 éven aluliak számára nem ajánlott)                                  Benne:

Beszélgetés Visky Ábellel; Rátz Tanár Úr Életműdíjasok; Log Jam 5/1-5. részek (rajzfilm); Rózsaszín bicikli (programajánló kamaszoknak); Interaktív rögtönzések színháza (Földessy Margit tanodások élő produkciója); Y generáció – Kerülj fel a médiatérképre! (riportfilm).

17.15     Időbanditák (angol filmvígjáték, 1981, rendező: Terry Gilliam, szereplők: Michael Palin,  Sean Connery,  John Cleese,  Katherine Helmond; 12 éven aluliak számára nem ajánlott)                                         

19.05     Valami új! (zenés műsor Csík Jánossal

20.45     Csobbanás (magyar kisjátékfilm, 2011, rendező: Visky Ábel)

20.50     Gyermekmentő Erdélyben (riportfilm, 2011, rendező: Déri Balázs)

21.00     Bábel (amerikai filmdráma, 2006, rendező: Alejandro Gonzáles Inárritu, főszereplők: Cate Blanchett, Brad Pitt)

23.20     Geszti-werk (werkfilm Geszti Péter koncertjéről)


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!