KezdőlapTVMegasztárÚjraírta a magyar poptörténelmet a Megasztár

Újraírta a magyar poptörténelmet a Megasztár

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Február 10-től újra képernyőn a magyar popkultúrát sok éve meghatározó tehetségkutató, a Megasztár!

A TV2 zenés showműsorából indult versenyzők közül sokan a magyar zenei élet állócsillagai lettek. Több mint negyedmillió eladott lemez, 60 szólóalbum, 12 arany, 1 tripla, 2 dupla és 5 platinalemez, nemzetközi sikerek és temérdek hazai teltházas koncert fémjelzi a legújabb szériával hamarosan képernyőre kerülő Megasztárt.

Hamarosan indul a legrégebbi és egyetlen tisztán haza zenei tehetségkutató legújabb szériája! A 2003-as első Megasztár óta a hazai könnyűzenei élet jelentős részét a műsorban ismertté vált énekesek adják, akik több mint 550 dalt rögzítettek 60 szólólemezen, melyek közel negyedmillió példányban keltek el!

A műsorban ismertté vált előadók hanghordozói közül 1 tripla, 3 dupla, 5 platina, 12 aranylemez minősítést ért el. Ráadásul a Megasztár nem csak a győzteseket röpítette a slágerlisták élére: a döntősök mellett a legjobb 100 közé jutók közül is többen csatlakoztak a hazai zenei élet élmezőnyéhez.

A Megasztárból indult előadók elismertségét jól példázza az is, hogy az idei Eurovíziós Dalfesztivál szakmai zsűrije a 20 magyarországi elődöntős közé nyolc egykori megasztárost is beválasztott! A női versenyzők közül Tolvai Renáta, Tóth Gabi és Bencsik Tamara, a férfiak közül pedig Molnár Ferenc Caramel, Király Viktor, Kökény Attila, Kállay-Saunders András és Puskás Péter indulnak az európai dalverseny hazai elődöntőjében.

A győztes képviselheti Magyarországot a nemzetközi finálén, ahol 2007-ben Rúzsa Magdi nemzetközi szintű ismertségre is szert tett, amikor elnyerte az Eurovíziós Dalfesztivál legjobb dalszerzőjének járó díjat! Idén ismét esély nyílik arra, hogy egy megasztáros versenyző léphessen ki az nemzetközi poppiacra.

A TV2-n február 10-én újra elindul a Megasztár, hogy újabb kiváló előadókat adjon Magyarországnak!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet