Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A 12. héten növelte közönségarányát és nézői számát a Csillag Születik a 18-49-es korosztály körében a 11. heti adáshoz képest. Ezzel a múlt heti epizód lett az év eddigi legnézetteb műsora a kereskedelmileg fontos korcsoportnál és a teljes lakosságnál (4 évesnél idősebbeknél) egyaránt.

Tovább remekel az RTL Klub népszerű tehetségkutató showműsora, a Csillag Születik. A 12. héten már 42 százalékos közönségarányt ért el a 18-49-es korosztály körében. A magas nézőszámnak köszönhetően pedig a kereskedelmileg fontos célcsoport és a teljes lakosság körében is az év legnézettebb műsorává lépett elő (2012. március 26-ig bezárólag). Többek között ennek a sikernek köszönhető, hogy március 24-én az RTL Klub főműsoridős átlagos közönségaránya a kereskedelmi korcsoport körében 34,9 százalék volt, míg a tv2 csupán 9,7 százalékot ért el. A tv2 a 12. héten egyszer sem tudta legyőzni főműsoridőben, a 18-49-es korosztály körében a piacvezető csatornát. Még pénteken sem, amikor a Megasztár második élő adását sugározták. Aznap az RTL Klub átlagos főműsoridős közönségaránya 26,6 százalék volt a 18-49-es korosztály körében, 5,8 százalékponttal megelőzve a tv2-t. A CSI: Miami Helyszínelők (22,4%) ráadásul a saját sávjában szinte századra pontosan megközelítette a tv2 tehetségkutatójának (22,6%) közönségarányát.

Az RTL Klub többi műsora is remekelt a 12. héten. A kereskedelmi korcsoport körében felállított 12. heti nézettségi toplista 20-as listájára csak RTL Klub-os műsorok kerültek fel, kivéve a 20. helyen szereplő Forma 1-et. A lista második helyén szerepel a vasárnap vetített Fantasztikus négyes című sci-fi (32,2%). A top10-ben megtalálható az összes 12. heti Barátok közt adás, a top20-ban szerepel mind az öt 1 perc és nyersz! epizód. Jól teljesít a Fókusz is, melynek múlt hétfői adása az előkelő kilencedik helyet szerezte meg ezen a toplistán.

Az RTL Klub átlagos főműsoridős aránya a 12. hétre tovább emelkedett, elérve 27,9 százalékot a 18-49-es korosztály körében.

* Az RTL Klub a 19 és 23 óra közötti időszakot tekinti főműsoridőnek, ahogyan az Európában a legáltalánosabb és legelfogadottabb. Az adatok az AGB Nielsen Médiakutató Kft. 18-49-es korosztályt érintő mérései alapján készültek.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!