Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Nem a tűzzel fogunk játszani a Maradj talpon! mai adásában, hanem tűzoltókkal és kéményseprőkkel – ezekkel a szavakkal indítja az M1 kvízműsorának pénteken, 18.30-tól látható különkiadását Gundel Takács Gábor, ahol ezúttal népszerű foglalkozások képviselői küzdenek egymás ellen.

Újabb különleges adással lepik meg az M1 nézőit a Maradj talpon! alkotói: a kvízműsor szeptember 28-i, pénteki adásában ezúttal tűzoltók és kéményseprők küzdenek majd egymás ellen. Köztudott róluk, hogy a hivatásuk meghatározza egész életüket, hiszen mindennapos elfoglaltságuk az emberi élet védelme és a segítségnyújtás. Nem is kérdés ezért, hogy a játékosok pénteken egyenruhájukban lépnek a vetélkedő színpadára. A Maradj talpon! különkiadásában a kérdések közül is igen csak sok kapcsolódik majd ezekhez a hivatásokhoz: hamu és láng, tűz és füst, kémény, korom, szerencse és balszerencse gyakran előforduló kifejezések lesznek a kvízműsor feladványaiban.

A Gundel Takács Gábor vezette vetélkedőben ezúttal egy háromgyermekes édesapa, Fülöp Tamás áll majd a kör közepén kihívóként. A Gyömrőn élő, végzettségét tekintve programozó matematikus férfi annyiban különbözik kollégáitól, hogy önkéntesként vesz részt a tűzoltók és polgárőrök nem éppen veszélytelen munkájában, fő foglalkozásaként pedig igazságügyi informatikus szakértőként dolgozik. Tamásnál – mint a műsor előtt elárulta – ritkán fordul elő az, hogy egyhuzamban nyolc órát tudjon aludni. Ha végre eljön az ideje, hogy nyugovóra térjen, az egyik fülét azért csak „nyitva” tartja; két telefonnal és bekapcsolt rádióval alszik, hiszen bármikor kaphat hívást.

A játékból természetesen arra is fény derül, micsoda kalandokon estek már át, vagy éppen milyen különös véletleneknek köszönhetően álltak tűzoltónak és kéményseprőnek e veszélyes foglalkozások képviselői. Mivel hölgyek nem játszanak a pénteki adásban, alkalmilag módosulnak a játékszabályok is: férfi után értelemszerűen nem hölgy játékost kell választani, helyette tűzoltó után mindig kéményseprő következik.

A Maradj talpon! őszi szériája szeptember 17-én, múlt hétfőn indult az M1-en, a szezonnyitó adásban a sorozat nagy vesztesei tértek vissza és kaptak újabb esélyt. Ahogy az alkotók az induláskor ígérték, hasonló érdekességekkel ezentúl havonta lepik meg a nézőket. A tűzoltók és kéményseprők vetélkedése az első lesz a sorban, de később színpadra lépnek még menyasszonyok és vőlegények, illetve népszerűtlen foglalkozások képviselői is.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!