Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

musorvezetok

Közösen gyűjtöttek december 15-én és 16-án a legmenőbb magyar sztárok a Tűzoltó Utcai Gyermekklinikának. A kétnapos élő adás során több mint 3,8 millió forint gyűlt össze a VIVA Teletonon, amellyel a Klinika Intenzív Osztályának felújítását segíti a csatorna. A sztárok mindannyian hozzájárultak a gyűjtés sikeréhez, az adakozás mellett karácsonyi történetekkel és egyedi produkciókkal tették felejthetetlenné a maratoni adást.

Radics Gigi, Sarka Kata, Tóth Gabi, Majka, Fluor, a Hősök és a Magna Cum Laude – csak néhány név azok közül, akik részt vettek az idei Teleton műsorban, hogy adományaikkal és részvételükkel is növeljék a VIVA gyűjtésének bevételét. A kétnapos élő adás alatt a szervező csatorna és a sztárok 3,8 millió forintnál is több pénzt gyűjtöttek össze, amivel Tűzoltó Utcai Gyermekklinika Intenzív Osztályának teljes felújítását segítik.

Az élő adásban egymást váltogatták a produkciók, a különleges vendégek és a vicces fogadások, amelyekkel adakozásra buzdították a nézőket a stúdióban ülő sztárok. Steiner Kristóf élőben, Skype-on keresztül jelentkezett be Tel-Avivból és ha már csatlakozott, egyből fogadalmat is tett: kénytelen volt a hideg tengerben fürdőzni egyet, amikor elérte a számláló a kívánt összeget.

toth_gabi_bodzaval

Természetesen Fluor sem maradt ki a vicces fogadásokból. Ecküvel a Köpködét énekelték el szombaton egy „apró” változtatással: mindketten héliumot szívtak egy lufiból és cérnahangon rappelték el a celebeknek odamondó számot. A megismételhetetlen előadás és a többi fogadás is elérhető a VIVA honlapján, a http://vivatv.hu oldalon.

Nemcsak fogadások, hanem exkluzív mini koncertek és rengeteg sztárvendég is színesítették a kétnapos maratoni adást. Fellépett Majka, az Ivan & The Parazol, Radics Gigi és a Puskás-tesók is, vendégként pedig olyan sztárok érkeztek a Viva karácsonyi hangulatú stúdiójába, mint Tóth Gabi és kiskutyája Bodza, Kozák Danuta, Zimány Linda, Debreczeni Zita és Sarka Kata.

kozak_danuta

Sarka Kata és Kozák Danuta is úgy véli, a jótékonyság kötelező. A kétgyermekes édesanya és olimpiai érmes sportolónőnk is vendége volt a Teletonnak, és nem csak jelenlétükkel, hanem adományukkal is segítettek.

„Most, hogy túl vagyunk a Mikulás-őrületen, éppen egy kis megnyugvás van, de már bármikor hozhatja Jézuska a fát. A lakást együtt szoktuk díszíteni, viszont mikor a fa kerül sorra, akkor a gyerekek átmennek a nagymamájukhoz és mire visszajönnek, hirtelen ott lesz a fa – mesélt családi karácsonyozásukról Sarka Kata. – A díszítés az én dolgom, Péter pedig azt vállalja magára, hogy vigyáz a kicsikre addig, nehogy lerántsanak valamit. És persze ő faragja be a fát is. Mikor először csinálta, még egy konyhakéssel esett neki, azóta fejlődött és vásárolt egy baltát, hogy könnyebb legyen – tette hozzá nevetve.

„Ebben az évben két olimpiai aranyat is szereztem, ami miatt egyértelműen ez volt életem eddigi legsikeresebb éve – mondta el Kozák Danuta. – A karácsonyi időszak alatt két napig csak a családommal vagyunk, ilyenkor a lengyel és a magyar szokásokat és menüket vegyítve ünnepelünk, utána viszont tovább edzek, hiszen májusban már kezdődnek a versenyek és az ünnepek alatt könnyű elkényelmesedni.”

radics_gigi

A Megasztár 6 győztese, Radics Gigi is ellátogatott az élő adásba, aki szívesen mesélt arról, hogyan tölti az ünnepeket.

„Mivel Karácsony előtt és után is lesznek fellépéseim, csak a Szenteste lesz szabad, amit meghitten, a családom és barátaink körében fogok tölteni. Olyan lány vagyok, aki imádja a gyerekeket és az állatokat, ezért amikor csak lehetőségem van rá, adakozom. Szeretnék egyszer egy olyan dalt és klipet, amely erről szól” – mondta Gigi, aki nagyon örült, hogy a VIVA-val együtt hozzájárulhatott ahhoz, hogy a Tűzoltó utcai Gyermekklinika új, életmentő készüléket kaphat.

Király Linda és Király Viktor idén kivételesen együtt karácsonyozik, ráadásul Budapesten.

„Kivételesen együtt fogjuk ünnepelni a Karácsonyt, pedig ez nem szokott így összejönni, mivel szezon van, mindenki rohan fellépni ide-oda – mesélték a Király-testvérek. – Idén ráadásul Viktor is időben hazaér New Yorkból, úgyhogy mindenki együtt lesz, viszont a fa alatt tuti nem fogunk énekelni – tették hozzá nevetve.

A sztárok a különböző ajándékok mellett természetesen pénzzel is adakoztak, így a műsor végére a számláló 3,8 millió forintnál is többet mutatott. Az eredmény a VIVA Teleton közösségi médiában elért sikerének is köszönhető, hiszen vasárnap a Twitteren első helyet ért el a #vivateleton hashtag.

„Jó dolog, hogy a VIVA egy ilyen szép kezdeményezés részese. A fellépőktől kezdve a vendégeken át a klinikáig és a nézőkig, mindenki nagyon lelkesen és önzetlenül vett részt ebben a hagyományosan ebben az időszakban zajló jótékonysági akcióban. Köszönjük mindenkinek az adományokat, és azt, hogy a sztárok és a rengeteg fiatal nézőnk önzetlenül segített.”– mondta el Lakinger József, a Viacom marketing vezetője.

Segíts Te is december 31-ig a Teleton-vonalon keresztül: hívd bármilyen készülékről a 13600-as számot, majd írd be a 36-os kódot (Őrzők Alapítvány)


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!