Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A Duna Televízió nézői hamarosan élőben láthatják a Plácido Domingo főszereplésével készülő új operafilmet, Verdi Rigolettóját. A világ legfontosabb közszolgálati televíziói között Magyarországon csak a Nemzet Televíziója közvetítheti Mantovából szeptember 4-én és 5-én a világhírű operafilmet, melynek karmestere Zubin Mehta, rendezője pedig Marco Bellocchio.

A címszerepben a világhírű spanyol operaénekest, Plácido Domingót, Gilda szerepében pedig Julia Novikovát, a Pécsett és Budapesten megrendezett Operalia énekverseny fődíjasát és közönségdíjasát láthatják. Tartsanak velünk és nézzük együtt az eredeti helyszíneken és valós időben közvetített operafilmet szeptember 4-én, szombaton 20.45-kor, illetve szeptember 5-én, vasárnap 14.00 órakor és 23.15-kor!

Különleges kulturális élményben részesülhetnek azok, akik szeptember 4-én és 5-én a Duna Televíziót választják, ugyanis Giuseppe Verdi Rigoletto című, eredeti helyszíneken és a darabbeli események valós idejében játszódó operáját tűzi műsorára a Nemzet Televíziója – élő közvetítésben, Mantovából.

A Duna Televízió a kezdetektől felvállalt kulturális küldetésének méltó módon tesz eleget az egyedülálló produkcióval, hisz az operaelőadás minőségét olyan nevek szavatolják, mint Plácido Domingo, Zubin Mehta vagy Marco Bellocchio. A produkció különlegessége az is, hogy a világ legfontosabb közszolgálati televíziói egy időben közvetítik élőben, legyen az Melbourne, Szingapúr, Róma, Párizs, vagy Washington, összekapcsolva ezzel öt kontinens operakedvelőit egy közös, felejthetetlen élményben. Rigoletto szerepében a világhírű spanyol operaénekest, karmestert és operaigazgatót, Plácido Domingót láthatják nézőink, Gildát pedig Julia Novikova, a tavaly Pécsett és Budapesten megrendezett Operalia énekverseny fődíjasa és közönségdíjasa játssza. (Az Operaliát, a világ egyik legrangosabb énekversenyét Plácido Domingo alapította 1993-ban.) Az előadást a világhírű indiai származású karmester, Zubin Mehta vezényli, az operafilm rendezője pedig Marco Bellocchio lesz.

Az eredeti helyszíneken, valós időben közvetített operafilmek sorában a Rigoletto immár a harmadik produkció, hiszen Andrea Andermann producer eredeti ötlete alapján valósították meg a Traviata és a Tosca ilyen jellegű feldolgozását is, melyet annak idején a világ 107, illetve 125 országában közvetítettek élőben. Mindkét produkció számos Emmy-, BAFTA- és Prix Italia-díjat nyert. A Toscát – Catherine Malfitano és Plácido Domingo főszereplésével – a Duna Televízió nézői is láthatták 2008 decemberében, a Puccini évforduló kapcsán, igaz nem élőben, hanem felvételről.

Ha egy nagyszerű és különleges operaelőadásra vágyik, ne hagyja ki a csodás helyszíneken, világhírű előadó- és alkotógárdával készülő élő Rigoletto közvetítést szeptember 4-én, szombaton 20.45-kor (1. felvonás), illetve szeptember 5-én, vasárnap 14.00 órakor (2. felvonás) és 23.15-kor (3. felvonás) a Duna Televízió műsorán.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!