Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

20 éve annak, hogy elhunyt az egyik legnagyobb magyar énekes, Zámbó Jimmy, akit mindenki csak Királyként becézett.

2001. január 2-án szörnyű hír rázta meg az országot: elhunyt Zámbó Jimmy. A Király szilvesztert és január elsejét otthonában ünnepelte, január 2-án hajnalban pisztolyával fejbe lőtte magát, a Honvéd Kórházban halt bele sérüléseibe.

Bár az első hírek arról szóltak, hogy Zámbó Jimmy öngyilkos lett, a hivatalos információk szerint véletlen baleset történt. Fásy Ádám nagy barátja volt Jimmynek, sokszor vendégeskedtek egymásnál, ő is úgy véli, az énekes nem lett öngyilkos.

2000 szilveszterének éjszakáján Zámbó Jimmy többször is felhívta Fásy Ádámot, találkozni szeretett volna vele. A Fásy Mulató sztárja nem igazán akart kimozdulni otthonról, nem akarta feleségét és kislányát magukra hagyni, ám Jimmy végül meggyőzte, egy vendéglőbe ültek be beszélgetni.

“Egész éjszaka egyetlen korty alkoholt sem ittunk, hiszen mindketten autóval érkeztünk. Hiába volt az ország egyik legnépszerűbb énekese, az óév búcsúztatóján magányosnak érezte magát. A jövőről sokat beszélgettünk, azt mondta: onnantól kezdve a lemezit önállóan szeretné kiadni. Tehát nem mondhatja senki, hogy nem voltak tervei a jövőre. Ezért is rázott meg annyira, ami vele történt” – mondta Fásy Ádám a Star magazinnak 2020 júniusában.

Fásy Ádám szerint egy olyan ember, akinek tervei vannak a jövőre nézve, nem lesz öngyilkos.

“A halála végtelen baleset volt, kizártnak tartom, hogy önszántából vetett volna véget az életének. ismertem őt, sosem tett volna ilyet magával, a családjának sem okozott volna ekkora fájdalmat” – tette hozzá Fásy Ádám.

Zámbó Jimmy felesége, Edit már a tragédiakor azt mondta, a Király nem lett öngyilkos, csupán szórakozott, meg akarta mutatni neki mekkorát szól a fegyvere. Két lövést adott le, majd kiürítette a tárat, majd ráfogta, és hogy megnyugtassa feleségét a halántékára célzott, majd meghúzta a ravaszt. A feleség szerint az énekes nem vette észre a fegyverében maradt töltényt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!