Nem minden zöldségnek és gyümölcsnek a hűtőben a helye, ha hosszabb ideig szeretnéd megőrizni a frissességüket. Közülük egyeseknek kimondottan árt a hideg és enyhén nedves levegő!
1. Burgonya – ahhoz, hogy tovább elálljon, hűvös levegőn kell tárolnod (kb. 7 Celsius fokon), de semmiképp sem hidegben. Keress egy sötétebb zugot a lakásban, és tartsd ott a krumplit lehetőleg papírzacskóban, hogy lélegezhessen.
Tipp: Mire használhatjuk a krumplit az étkezésen kívül?
2. Hagyma – nem úgy nő ki a földből, hogy a papírszerű héj a felületét borítja. Ez utólag alakul ki, de ajánlott rajta tartani. Éppen ezért, jó ha a levegőn tárolod, és nem a hűtőben, ahol nedves a levegő. Egyébként elrothad.
3. Avokádó – ez a gyümölcs akkor kezd el érni, amikor leszedik a fáról. Amikor megvásárolod, és még kemény, ajánlott hogy szobahőmérsékleten tárold, míg megpuhul és fogyasztható lesz. Amennyiben a hűtőben tárolod, kitolod az érés időtartamát, amit nem hinnénk, hogy szeretnél. Viszont ha megérett avokádót viszel haza, pár napig még frissen tarthatod a frigóban, ha épp nincs időd akkor elkészíteni.