KezdőlapÉletmód3 étel, amit nem szabadna a hűtőszekrényben tartanod

3 étel, amit nem szabadna a hűtőszekrényben tartanod

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Nem minden zöldségnek és gyümölcsnek a hűtőben a helye, ha hosszabb ideig szeretnéd megőrizni a frissességüket. Közülük egyeseknek kimondottan árt a hideg és enyhén nedves levegő!

burgonya

1. Burgonya – ahhoz, hogy tovább elálljon, hűvös levegőn kell tárolnod (kb. 7 Celsius fokon), de semmiképp sem hidegben. Keress egy sötétebb zugot a lakásban, és tartsd ott a krumplit lehetőleg papírzacskóban, hogy lélegezhessen.

Tipp: Mire használhatjuk a krumplit az étkezésen kívül?

2. Hagyma – nem úgy nő ki a földből, hogy a papírszerű héj a felületét borítja. Ez utólag alakul ki, de ajánlott rajta tartani. Éppen ezért, jó ha a levegőn tárolod, és nem a hűtőben, ahol nedves a levegő. Egyébként elrothad.

3. Avokádó – ez a gyümölcs akkor kezd el érni, amikor leszedik a fáról. Amikor megvásárolod, és még kemény, ajánlott hogy szobahőmérsékleten tárold, míg megpuhul és fogyasztható lesz. Amennyiben a hűtőben tárolod, kitolod az érés időtartamát, amit nem hinnénk, hogy szeretnél. Viszont ha megérett avokádót viszel haza, pár napig még frissen tarthatod a frigóban, ha épp nincs időd akkor elkészíteni.



RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet