Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az alma közkedvelt téli-nyári gyümölcsünk, nyersen, főzve, desszertként, szószként, levesnek, tízóraira, szinte bármilyen formában és alkalomra fogyaszthatjuk.

Fotó: Barbara L. Hanson
Fotó: Barbara L. Hanson

Nézzük négy érdekes tulajdonságát, melyek megerősítik azt, hogy kedvenc gyümölcsünk az alma legyen

Zsírégető

Az alma 85 százaléka víz, és fele annyi kalóriát tartalmaz, mint a banán. Egy alma körülbelül 30 kalóriát tartalmaz. Nyugodtan beilleszthetjük fogyókúrás étrendünkbe, sőt ilyenkor akár teljes étkezéseket is pótolhatunk almával. Gyorsan beindítja az emésztést, és zsírégető tulajdonsága sem elhanyagolandó. Több energia szükséges ahhoz, hogy megegyük és megemésszük, mint amennyi energiát tartalmaz.

Tipp: Ne dobjuk ki az almahéjat!

Sok benne a C-vitamin

Mivel elég nagy a C-vitamin tartalma, ajánlatos naponta legalább egy almát elfogyasztani. Felerősíti és karbantartja az immunrendszert, így több betegség ellen megvéd. Megtisztítja a szervezetet a méreganyagoktól és egyensúlyban tartja a vércukorszintet.

Cukorbetegek is ehetik

Az alma cukortartalma elég nagy, de mégis szinten tartja a vércukorszintet, ezért a cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják. Nyersen nagyon sokféleképpen elkészíthető, például kiváló reggelit készíthetünk egy reszelt alma, natúr joghurt és zabpehely keverékéből.

Tipp: Készítsünk finom almachipset!

Aszalva a szellemi és fizikai frissességért

Aszalt almát már a középkorban is fogyasztottak, nem csak azért, mert finom, hanem mert rájöttek, hogy mennyi energiát ad a szervezetnek. Aszalás közben az alma cukortartalma körülbelül hatszorosára megnő, ezért energiával látja el mindazokat, akik szellemileg és fizikailag is le vannak terhelődve.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!